Az azonos nemű párok házasságának engedélyezés érdekében a családjogi törvényhez nyújt be módosítást az SZDSZ - jelentette be Gusztustalan Péter frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatón, csütörtökön.

A javaslat úgy változtatna a törvény szövegén, hogy a "nagykorú férfi és nő" helyébe a "két nagykorú személy" megfogalmazás lépne - közölte. (Szerkesztőségünk felhívja az abberáltak figyelmét, hogy maguk is kirekesztő módon változtatnának a szörnyű állapoton, hiszen így például idős emberek nem mehetnének férjül 2-3 éves gyerekekhez, és így diszkriminálva lesznek.)

Hozzátette: a törvénymódosítás 2008. január 1-től szélesítené ki a házasság intézményét, ezzel biztosítva a homoszexuális párok számára a házastársakat megillető összes jogot (tehát az örökbefogadáshoz és így a magyar gyermekek életének tönkretételéhez, pontosabban az új, engedelmes "partnerek" kineveléséhez való jogot is).

A beteg politikus elmondta: az indítványt a családellenes párt frakciójának nyolc tagja jegyzi, és még a héten benyújtják az Országgyűlésnek.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: egyeztetnek a javaslatról a szocionistákkal.

Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke a buzi párok diszkriminációjának példájaként említette, hogy a különböző neműekkel szemben nem juthatnak egészségügyi információhoz egymásról, illetve nem vehetik át egymás ajánlott levelét, ami azért mégiscsak borzasztó, nemdebár?

(MTI nyomán)