2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Vizsgálóbizottságot szeretne kötvényügyben a Jobbik - a Fidesz szerint ostobaság

Reklám

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik a letelepedési kötvények gazdasági és nemzetbiztonsági kockázatának áttekintése céljából.
Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: pártja erről egyeztetne a többi parlamenti frakcióval pénteken.
Kiemelte: olyan testület felállítását kezdeményezik, amelynek tagjai átestek nemzetbiztonsági átvilágításon, hogy lehetőségük legyen minősített adatok megismerésére, a titkosszolgálatok vezetőinek, munkatársainak meghallgatására a kérdésében.
Szerinte a Fidesznek elemi érdeke ennek támogatása, ellenkező esetben ugyanis azt a látszatot keltenék, hogy titkolnivalójuk van, de azt is, hogy “a szajré és a piszkos pénz mindennél fontosabb”, az ország biztonságánál is.
Brüsszelnek és az Európai Bizottság elnökének pedig szerinte azt üzenné ezzel a kormányoldal, hogy pénzért akár a kvóták is jöhetnek. Ha Jean-Claude Juncker ezt felismeri, és kvóták helyett kötvényt vesz az ide letelepítendő tömegeknek, akkor a Fidesz szerinte támogatná, és nem támadná.
Arra a kérdésre, hogy a Jobbik nemzeti pártkénti megítélését mennyiben érinti a távolmaradása az alaptörvény módosításáról szóló szavazáskor – az újságíró felidézte Vona Gábor pártelnök távolmaradását is 2010-ben a kettős állampolgárságról szóló szavazásról is –, Mirkóczki Ádám azt felelte “tőlünk komolyabban senki sem veszi a nemzeti ügyeket”. Kijelentette: nem az a hazaáruló és nem az a nemzetellenes, aki minden kiskaput be akar zárni az ide érkező egyes idegenek előtt, hanem az, aki kommunikációs és propagandaszinten a legnagyobb élharcosa az ország megvédésének, “de pénzért egyébként az jön tőle, aki akar”.
Frissítés: Kósa szerint ostobaság
Kósa Lajost a letelepedési kötvényekről is kérdezték mai sajtótájékoztatóján, válaszul kifejtette, hogy a konstrukció jó és szükséges volt, most azonban szerinte felesleges.
A Jobbik vizsgálóbizottságra vonatkozó felvetését ostobaságnak minősítette, mert, mint mondta, a kötvények bevezetéséről a gazdasági bizottság döntött, amely állandó parlamenti bizottság.
Az ellenzéki párt még nem érti a Ház működését – vélekedett. A szintén a Jobbik által kezdeményezett ötpárti egyeztetésre pedig azt mondta: nem mennek el, a kötvényekről szóló összes kérdés szóba került az alaptörvény módosításával összefüggő egyeztetéseken.
Megkérdezték arról is, hogy tervezik-e újra az alaptörvény-módosítást. Kósa Lajos azt válaszolta: a hazai és az európai politikai helyzet alakulásától is függ a kérdés, most még nem lehet megítélni.
Arra a kérdésre pedig, hogy a kormánypárt gondolkodik-e előrehozott választásban, leszögezte: nem tud ilyenről, és "hülyeség" is lenne, mert nem szabad öt hónapra megbénítani az országot ebben a helyzetben.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready