Pénteken, a nemzetközi holokausztnapon a Fehér Ház Elnöki Hivatala által kiadott közleményben csupán a holokauszt idején meggyilkolt "ártatlan áldozatokról" van szó, miközben nincsenek megemlítve a zsidók, valamint az ismét egyre fokozódó antiszemitizmus. Johathan Greenblatt, a Rágalmazás Elleni (zsidó – H. J.) Liga elnöke azonnal tiltakozott, s a Fehér Ház pedig magyarázkodásra kényszerült – írja az izraeli Jediot Áháronot című napilap. Bezzeg Magyarországon nem fordulhatna elő ilyesmi.
Donald Trump amerikai elnök közvetlen környezetében egyik befolyásos ortodox zsidó szinte a másiknak adja a kilincset, ám egyes zsidó szervezetek máris bírálják a Fehér Ház urát, mert a két nappal ezelőtti nemzetközi holokauszt napján kiadott hivatalos közleményében nem történt említés a zsidókról és az egyre fokozódó antiszemitizmusról, amely a múltban hatmillió zsidó áldozatot követelt. A Fehér Ház néhány órával ezelőtt máris magyarázkodásra kényszerült, ami természetesen még inkább felbőszítette a zsidó holokausztot egyedinek, más népek, vallások és csoportok tragédiájával össze nem hasonlítható történelmi eseménynek hirdető zsidókat.

Jonathan Greenblatt, a megfeddő
Jonathan Greenblatt, a Rágalmazás Elleni (zsidó – H. J.) Liga elnöke máris mérgesen reagált Trump hivatalának vétkes mulasztására. A zsidó vezető twitteres csiripelésében a következő kifogásnak ad hangot: „A Fehér Ház a nemzetközi holokauszt napján kiadott közleményében egyszerűen elszalasztotta az alkalmat annak megemlítésére, hogy nem csupán 'ártatlan embereket', hanem hatmillió zsidót gyilkoltak meg a holokauszt idején.”
A vétkes mulasztást a Fehér Ház szóvivője ki másnak, mint a CNN hírtévének volt kénytelen megmagyarázni a következő, a tűzre csak olajat öntő szavakkal: „A média közlésével ellentétben mi (mármint a Fehér Ház – H. J.) mindenkiről megemlékeztünk, mindenkit számításba vettünk, akik szenvedtek.” Ezután a szóvivő az antiszemitának egyáltalán nem nevezhető The Huffington Post című újságot idézve is igyekezett igazolni azt, hogy a hivatalos közleményben miért nem történt külön említés a zsidókról és az antiszemitizmusról. A nevezett lap ugyanis azt írta, hogy „nem csak hatmillió zsidót gyilkoltak meg a holokauszt idején, hanem más csoportokhoz tartozó további ötmillió embert is, köztük keresztény papokat, cigányokat, testi és szellemi fogyatékosokat és így tovább.”
Zoom
A Likudianára szóló meghívó
A CNN a hír közlésekor megjegyezte: Donald Trump elnöknek a nemzetközi holokausztnap alkalmából kiadott közleményében csupán az áll, hogy a nácizmus áldozatai „ártatlan emberek” voltak, s ez a megfogalmazás szöges ellentétben áll a korábban ifj. George Bush, majd Barack Obama elnök által kiadott holokausztnapi közlemény szövegével.
Izraelben a lapok közben arról is cikkeznek, hogy a nemzetközi holokausztnapon, tehát pénteken, a kormányzó Likud párt a vörös-tengeri Éjlát üdülővárosban Likudiáná néven a Club Hotelben vidám mulatsággal, szórakoztató műsorokkal egybekötött előválasztást rendezett. Amit szabad Jupiternek…
Hering J. – Kuruc.info