Toroczkai László hozzátartozóitól megtudtuk: kivételesen igazat mondott az ÁVH, Lacit a tolnai megyeszékhely fogdájába szállították félelmükben, miután szervezkedni kezdtünk szabadon bocsátásáért.

A Kuruc.info október 23-án 14 órakor hirdette meg, hogy este a Gyorskocsi utcába vár mindenkit, aki szolidaritást vállal a jogtalanul előállított Toroczkaival. 16:34-es dátummal jelent meg a police.hu-n, majd ezután a teljes médiát bejárta a BRFK-nyilatkozat: Toroczkait egy vidéki város fogdájába szállították. Indoklást nem közöltek, de nyilván elejét kívánták venni az esti tüntetéseknek, összecsapásoknak, értelmetlennek mutatva a Gyorskocsi utcai szimpátiatüntetést.

A Hírszerző 19:42-kor tette közzé: a rendőrség közleményben hívta fel a tüntetők figyelmét, hogy ha a Gyorskocsi utcához vonulnak, akkor feloszlatják őket. A cionista portál munkatársa szerint mintegy 300 rohamrendőr állt készültségben, amit később a Kuruc.info tudósítója is megerősített.

Több mint százan voltak azonban, akik nem hittek az ÁVH-nak, és a fenyegetések ellenére is a Gyorskocsi utcába mentek. A csoportokat a környező utcákban feltartóztatták a Rebasz alakulatai, sokakat hosszasan igazoltattak. Végül néhány tucat tüntetőt többfelé kiszorítottak a fogdát övező utcákból.

Összességében elmondhatjuk: az ÁVH sem olyan erős és bátor, mint amilyennek mutatja magát, ezt bizonyítja a történelemben szinte csak háborús esetekben ismert fogolyevakuálás. Ne feledjük továbbá: március 15-én Budaházy szabadon bocsátásáért demonstráltunk, sikerrel: három napon belül kiengedték, mert féltek a további zavargásoktól, ami milliárdokba kerül (mármint a rendőri készenlét). Ha nem akar olajat önteni a tûzre a hatalom, Toroczkait a legkésőbb csütörtök este tartható tárgyalása után szabadon bocsájtják.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó cikkeink:
- Gaudi-Nagy Tamás: A hétfői tüntetés törvényes volt, mert nem adták át a tiltó határozatot
- Egy hete jogerős: a békés tüntetések nem oszlathatók fel