Az Egyesült Államokban ismét egy tizenéves négert gyanúsítanak egy nagymama korú hölgy különös kegyetlenséggel való meggyilkolásával. A 15 éves Johnie Washington priusza terjedelmes, korábban betöréses rablás és gépjármű lopás miatt ítélték már el, a színesbőrűeknek járó enyhe ítélet után azonban hamarosan szabadon garázdálkodhatott. A 82 éves Florencia Rantát pittshburg-i otthonának nappalijában támadta meg, ahol később a szomszédai találtak rá a haldokló nagymamára. Az idős nőt kórházba szállították, azonban négy napon belül belehalt sérüléseibe.

A négert 10 nappal később az éjszaka közepén egy trikóban, megbilincselve állították elő. A kiszabható büntetési tétel a felnőttekre vonatkozó mértékű lehet. Két héttel korábban a Florida állambeli Osceolában erőszakolt és gyilkolt meg egy 17 éves néger egy 99 éves nagymamát.

A hozzátartozókkal Chanel 11 csatorna készített interjút az esetről. George Apple elmondta, "számomra felfoghatatlan, hogy tehet bárki ilyet egy emberi lénnyel". "Meg fogom ölni, ha meglátom, senki nem fog tudni megállítani" - mondta meglehetősen felzaklatott állapotban Leona Kasmerski, az idős nő húga.

Johnie Washingtont jelenleg az Allegheny Megyei Börtönben tarták fogva óvadék nélkül, előzetes meghallgatása október 24-én történt meg. Ismert tény, hogy miközben a négerek az Egyesült Államok lakosságának 15 százalékát adják, addig a gyilkosságok és erőszakos cselekmények közel 60 százalékéban néger az elkövető.

Pittshburg Area News - Öntudat.org (ford. - Günter)

Kapcsolódó cikk:  Négy napig erőszakolták, levágták a mellét, megfojtották a niggerek