Bezár!
2019. május 24., péntek, Eszter napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:26 Még a történelem nélküli "szlovákok" is képesek "történelmi" sorozatot készíteni, csak nagynemzeti Orbánék nem22:05 Hivatalos jegyzőkönyvbe került, hogy a kormányablaknak nincs pénze vécépapírra21:47 Szekeres Imre lebuktatta a pártját: ő már 2009-ben kapott jelentéseket a várható migrációs hullámról21:14 Niggerék szórakozása Londonban: fejbe szúrni valakit 50 pont, mellkason: 30, gyomron: 2020:43 Miskolc: saját készítésű fegyverrel vágta szét áldozata arcát a c***********20:26 102 éves nő gyilkolt egy francia idősotthonban20:17 Indiában a kormányzó párt bejelentette választási győzelmét19:48 Kurz ajánlatot tett az ellenzéknek a bizalom megszavazásáért cserébe19:22 Szeretik Rogánék a drága Audikat - használni legalább annyira, mint "kifelejteni" a vagyonnyilatkozatból18:42 A magyar társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult - legalábbis kínai kommunista mércével18:13 Talán Törökszentmiklóson is ettől féltek a cigányok17:55 Az antimagyar oláh kormány támogatásának felfüggesztésével próbálja az RMDSZ megugrani a parlamenti küszöböt17:12 A Medián 3 százalékra méri a Mi Hazánkat - 2009-ben a Jobbiknak mért 4-ből majdnem 15% lett16:40 Éhen halt egy nő és két lánya Bécsben16:31 Toroczkai László köszönetnyilvánítása
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Mi nem engedjük önt hatalomra jutni - mondta az eddigi zsidó elnök a következő zsidó elnöknek a kijevi Olimpiai Stadionban

Reklám

Érzelmektől túlfűtött, kölcsönös vádakkal telitűzdelt vita zajlott péntek este a kijevi Olimpiai Stadionban Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán államfő és kihívója, Volodimir Zelenszkij humorista elnökjelölt között két nappal az elnökválasztás vasárnapi második, döntő fordulója előtt.
„Én az ön hibáinak és be nem tartott ígéreteinek az eredménye vagyok” – jelentette ki Zelenszkij nyitóbeszédében Porosenkóhoz szólva, miután pénzfeldobással eldöntötték, hogy ő kezdi a műsort. Később még azt is hozzátette, hogy „én önnek, elnök úr, nem az ellenfele, hanem az ítélete vagyok”.
Zoom
A második államfői mandátumára pályázó Petro Walzman-Porosenko "ukrán" elnök (b) és Volodimir Zelenszkij, szintén "ukrán" komikus színész és elnökjelölt nyilvános választási vitáján a kijevi Olimpiai Stadionban (Fotó: MTI/AP/Vadim Ghirda)
Porosenko bevezetőjében azon meggyőződésének adott hangot, hogy Zelenszkij „gyenge államfő” lesz. Utalva a kampány alatt sokat hangoztatott bírálatára, miszerint nem tudni, mi várható Zelenszkijtől, ha megnyeri a választást, kijelentette: „ön nem is egy zsákbamacska, hanem a zsák, a maga zsákjában pedig ördögök és macskák vannak, oligarchák, volt régiósok (Viktor Janukovics leváltott oroszbarát elnök hívei), és minden, ami az országomat fenyegeti. Mi nem engedjük önt hatalomra jutni” – mondta az eddigi zsidó elnök a következő zsidó elnöknek.
Zelenszkij lesz a befutó
Körülbelül egy héttel az elnökválasztás második fordulója előtt Volodimir Zelenszkijre az ukrán választók 52%-a adta volna a szavazatát, míg Petro Porosenkóra 19%. A polgárok további 19%-a még nem döntötte el, hogy kire fogja adni a voksát, 10% pedig azt mondta, hogy nem megy el szavazni – derül ki a Rejting Szociológiai Csoport április 12–16. között 3000 fős mintán végzett felméréséből, amelyet a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata ismertet.
Azok körében, akik bizonyosan elmennek szavazni, Zelenszkij támogatottsága 58%, Porosenkóé 22%, további 20% még bizonytalan. Ugyanakkor a biztos szavazók között, akik már eldöntötték, hogy kire adják a voksukat, Zelenszkij támogatottsága 73%, Porosenkóé pedig 27%.
Volodimir Zelenszkij a szavazók minden korcsoportjánál vezet vetélytársával szemben. Őt támogatja a szavazók többsége az ország keleti, déli és központi régióiban egyaránt. Viszont a nyugati régióban – ahogyan az első forduló előtt is – a két jelölt támogatottsága kis híján azonos.
A megkérdezettek 62%-a hiszi, hogy Ukrajna következő elnöke Zelenszkij lesz, s 17% hisz Porosenko győzelmében, miközben 22% még bizonytalan. Ugyanakkor Porosenko híveinek fele is úgy gondolja, hogy Zelenszkij nyeri a választást - közölte a Kárpátaljalap.net.
(MTI - Kárpátinfó nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready