A rendőrség tudomásul vette a Magyar Gárda bejelentését, a szervezet demonstrálhat pénteken a Józsefvárosban - mondta az MTI-nek Tafferner Éva, a BRFK szóvivője. A kerületi képviselőtestület a cionista elvárásoknak megfelelően tiltakozik a tüntetés ellen.
"Tudomásul vettük, mert nem áll fent a bejelentéssel kapcsolatban olyan törvényi feltétel, amely alapján ezt tiltani lehetne. Két esetben tudunk tiltani egy rendezvényt: ha a rendezvény miatt a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, illetve ha az népképviseleti szerv vagy bíróság működését veszélyezteti" - mondta Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Tafferner Éva hozzátette: a rendőrség megfelelő eszközökkel, megfelelő létszámban biztosítja majd a rendezvényt.
Hazudik az MTI a cigány gyilkos érdekében
A szervezet honlapja szerint a Magyar Gárda a közbiztonság romlása ellen szervezi a békés demonstrációt. Az eseményen gyertyát gyújtanak annak a tizennyolc éves fiúnak az emlékére, akit egy héttel ezelőtt a tervezett tüntetés helyszínén halt meg egy utcai verekedésben. Figyeljük a talmudista MTI undorító, tényeket kiforgató leírását: "halt meg egy utcai verekedésben", miközben a fiút megölték! A magyar adófizetőktől kizsarolt pénzen tevékenykedő, híreket hamisító MTI azt is elfelejti megemlíteni, mint rendszerint, hogy cigány volt a gyilkos és két bűntársa is. Bővebben az esetről itt.
A demonstráció ellen szerdán nyilatkozatot fogadott el a józsefvárosi képviselőtestület. Ebben egyhangúan kimondják, hogy a VIII. kerület közélete és közterületeinek nyugalma érdekében elzárkóznak minden olyan párttól, egyesülettől és civil szervezettől, illetve azok rendezvényeitől, amelyek szélsőséges, gyűlöletkeltő elveket vallanak, és fellépésükkel veszélyeztetik a Józsefváros többségi és a kisebbségi lakosságának harmonikus együttélését - tájékoztatta az MTI-t Csécsei Béla, a kerület cenzúrát bevezető polgármestere.

Meglepő: együttes fellépést kezdeményez a Magyar Gárda ellen a főpolgármester
Demszky Gábor csütörtökön levélben kérte a pártok fővárosi frakcióvezetőit, hogy pénteken közösen lépjenek fel - nem a cigány gyilkosok, hanem a Magyar Gárda ellen. Biztosan vevők lesznek rá.
"A Magyar Gárda korábbi megmozdulásai és nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy pénteki akciójuk a demokratikus értékek, az emberi jogok, a tolerancia, a Budapesten mindeddig a többséggel békésen együtt élő vallási és etnikai kisebbségek (sic!) ellen irányul" - olvasható abban a levélben, amelyet Demszky Gábor (SZDSZ) küldött Steiner Pál szocialista, Tarlós István fideszes, John Emese szabad demokrata, Hock Zoltán MDF-es és Bagdy Gábor kereszténydemokrata frakcióvezetőknek.
A főpolgármester meggyőződése, "hogy csak akkor tudunk gátat vetni a gárdaszellemnek, a magyar társadalmat és Budapest közösségét megosztani kívánó előítéletes szemléletnek, valamint az erre építő agresszív megmozdulásoknak, ha (...) tettekkel is megmutatjuk: mélységesen elítéljük a Jobbik és a Magyar Gárda akcióját és az ehhez hasonló valamennyi zavarkeltést".
Demszky Gábor arra kéri a fővárosi frakcióvezetőket: vegyenek részt a péntek déli sajtótájékoztatóján, és nyilvánítsák ki együtt, hogy nem kérnek "az erőszakos, demokráciaellenes, rendzavaró csapatokból, hogy békében, félelem nélkül szeretnénk élni Budapesten". A békés, jóravaló cigányság felügyelete alatt, tehette volna hozzá.
(Híradó - MTI)

Kapcsolódó