A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az "ismeretlen elkövető" 2019. december 30-án 17 óra 50 perc körül Budapesten, Kőbányán, a Harmat utcában, egy társasházi lakásban bántalmazott egy nőt, akit később a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak, de a szakszerű ellátás ellenére életét vesztette.
A bevezetett nyomozási cselekmények és adatgyűjtés eredményeként a nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 22 éves budapesti Kárpáti Dánielt - aki tehát mégsem ismeretlen -, aki ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki, közölték a Police.hu-n.
Zoom
Frissítés: elfogták
Elfogta a rendőrség a kőbányai emberölés 22 éves feltételezett elkövetőjét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
A BRFK nyomozói 24 óra alatt elfogták a 22 éves, most már csak "K." Dánielt. A rendőrség előzőleg elfogatóparancsot adott ki a férfit ellen, aki a gyanú szerint hétfőn a X. kerületi Harmat utcában, egy társasházi lakásban bántalmazott egy nőt.
A sérültet a mentők kórházba vitték, de a nő a szakszerű ellátás ellenére meghalt. A rendőrök kedden kora este fogták el a férfit a főváros XVII. kerületében, elszámoltatása folyamatban van – tették hozzá a közleményben.
2. frissítés: videó az elfogásról:
A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett.
3. frissítés: gyermekei szeme láttára, machetével
Az esetről szerdán sajtótájékoztatót tartott Csécsi Soma, a BRFK szóvivője: Csécsi a Népszavának elmondta, a támadó egy bozótvágó késsel vagdosta meg áldozatát, egy háromgyermekes középkorú nőt, aki olyan súlyosan sérült, hogy életét már nem lehetett megmenteni.
A gyilkosság minden előzmény, korábbi konfliktus nélkül történt: a gyanúsítottat és az áldozatot mindössze annyi kapcsolhatta össze, hogy ugyanabban a társasházban laktak.
A nő gyerekei is otthon voltak, amikor a vérontás történt: anyjuk előttük halt meg, nekik azonban nem esett bajuk.