A mai MN-ben Tevelről és az ottani cigányhelyzetről esett szó. Részleteket idézünk:

"FALUVÉG - Pusztulásra ítélték Tevel község omladozó templomát
 
Levették a keresztet a Tolna megyei Tevel község katolikus templomáról, tornyából kiemelték a harangot (Kuruc.info: azaz: megőrzésre átszállították egy másik faluba, hogy ne váljon a cigány színesfémtolvajok áldozatává).
Mindez csak a felszín: a mély arról beszél, hogy faluhelyen "kinevelődött" egy olyan meglepően széles (Kuruc.info: igen, ez PC megfogalmazása annak, hogy a putricigányok nagy többségéről van szó) társadalmi csoport, amelynek a közösségről az alkohol, az újságról a gyújtós, a pénzről a segély, a harangról pedig már csak a MÉH-telep jut eszébe.
 
"Megmondom, hol a templom, csak adjá' kétszáz forintot testvérem, mert be kell vigyek egy házimozit (Kuruc.info: a “mélyszegénységben” élőknek ilyesmire futja?!) Bonyhádra, s kéne vennem buszjegyet - mondja segítőkésznek mutatkozó "informátorunk" Tevel község főutcáján, merthogy kérdezősködni kell, a roskadozó épületre ugyanis nem könnyű rátalálni.

A polgármester asszony saját bőrén tapasztalta, hogy míg egyesek két kézzel nyúlnak minden lehetőség után, mostanában egyre szaporodik azok száma is, akiket lehetetlen munkára bírni, csak a segélyért döngetik az ajtót. (Kuruc.info: Tán csak nem igazat írt az a jópár cikk, amire, a cigányok munkaszeretete kapcsán, pl. ITT hivatkoztunk (lásd a linkeket a cikk legelején)?! Megint csak megdőlt az egyik cigányfajvédői érv: az, hogy nincs munkalehetőség.) Az egyik szegény nyolcgyermekes családból télvíz idejére az önkormányzat illetékesei kiemelték a kicsiket, hogy fűtött, fürdőszobával felszerelt otthonban helyezzék el őket, mire a viskójukat korábban felgyújtó apa egyik kezében benzinespalackkal, a másikban égő cigarettával tért vissza bosszút állni a polgármesteri hivatalba (Kuruc.info: fájlalta, hogy elesett a segílykétől, amit a purdéi elvétele jelentett? Tipikus cigány “megoldási” forma.) Végül azonban nem az irodát lobbantotta lángra, hanem (hála az égnek - a szerk.) a bejáratnál saját magát. “
Kuruc.info: Sajnos, egyre jobban látszik, hogy ha nem lesz egy nagyon erős (szélső)jobbos fordulat, és marad a mai PC, cigánysegílyező (azaz: -szaporító) politika, akkor egyszerűen nincs jövőnk. Már az sem igazán megoldás, hogy elvesszük a gyerekeiket, mert nem tudunk mit kezdeni több százezer cigánypurdéval. Egyszerűen nincs megoldás, nincs és kész. Olyan ez, mint amikor a vastagbélrákot túl későn fedezik fel. Már áttétes mindenfelé, már nem műthető, már nem lehet vele mit csinálni. Még el lehet vele élni, megfelelő terápiával akár éveket is, de már akkor is: harangoztak.  Akkorára engedtük nőni a gombócot a torkunkban, hogy már sem lenyelni, sem kiköpni nem tudjuk.
Kuruc.info - Arppi S.