Elsőként és legfontosabbként egy olvasói levél a cigányok munkaszeretetéről. Nem elfelejetni: nagyon hasonló példákat már hoztunk a Népszabadságból és egyéb ballib sajtótermékekből; lásd ITT a Gadnával foglalkozó részt, EZT és EZT.

„Borsodban hirdettünk továbbképzési programot, nem mondom melyik nagyközségben.

A lényeg, hogy minden hónapban a segélyfizetési napon, ami amúgy a település költségvetésének igen nagy hányada, megjelent a község "kisebbségi" nagyobbsága.

Volt köztük épp úgy putris, mint mercédeszes fukszos.
 
Két tanfolyamot indítottunk. Nőknek varró, férfiaknak hegesztő (Kuruc.info: a hegesztőket most nagyon keresik és egész jól megfizetik Nyugat-Európában). A varrótanfolyam egy varroda telepítésével és létszámfeltöltésével, a hegesztő tanfolyam, pedig küldöldi munkaszerződés kötésével zárult volna.

A pályázatokat kisebbségi munkahelyteremtéssel vittük placcra, és minden remekül ment, amíg az állásokat be nem kellett tölteni.

A 37 varrónő helyére 2-en, a hegesztő tanfolyamra, melynek az oktatás idején is magas - a minimálbér kétszerese - volt a díjazása, és annak elvégzése után kinti, magasan fizetett meló volt a célja, mindösszesen egy ember jelentkezett a 30 helyre.

A programot le kellett állítanunk.
 
Hasonlóan jártunk a roma programokkal közel 20 településen. Volt olyan hely, ahol Pestről érkezett meg BMW-vel a felkent romaképviselő, és jelezte, hogy a projekt melkkora hányada illeti őt, az emberek fizetéséből mi a járandósága, és figyelmeztetett minket, hogy ha nem kapja meg ami jár, nem lesz munkaerő.

Kidobtam mint a taknyot.

Majd itt is szanáltuk a projektet.“
 
"Összességében azt gondolom, hogy - bár radikálisnak hangzik-, de a végső megoldás az lesz, hogy amelyik cigány képtelen beilleszkedni a többségi társadalom által elvárt szintre, azt fel kell rakni a repülőgépre, aztán vissza kell vinni Indiába. India, mint állam elismerte a cigányokat saját állampolgárainak. (Kuruc.info: elég hihetetlennek hangzik, mert ők is utálják a cigányokat, mint a sz*rt (nem véletlenül űzték el őket). Ha viszont valóban igaz – akkor mire várunk?) 1,3 milliárd fajtársuk van ott, fel sem fog tünni, +1 millióval többen vannak.

Ott biztos nem lesz szegregációs probléma, meg bőrszín alapján megkülönböztetés, meg semmi ilyesmi - igaz, segély, meg jövedelempótló sem...

Biztos van az a pénz, amiért ez megéri, szerintem bőszen adakozna mindenki akár európai szinten is. Sarkozy pl. már ajánlott pénzt - 8000 Eurot/fő - az afrikai bevándorlóknak, ha visszamennek a saját hazájukba. Erről érdekes módon nem bömbölt a liberális média és nem nevezték nácinak, sem fasisztának...Ennyit szerintem nekünk is megérne, hogy a cigányság söpredék, ingyenelő, bűnöző része elhúzza innen a belét, a rendes, becsületes tisztességes cigányokkal pedig élhetőbb Magyarországot tudjunk teremteni."
 
"Én is beszállok a cigányozásba, ugyanis kishelységünk-béli lakókörnyezetemben rohadt sok a cigány, emiatt van elég tapasztalatom.

1/ Van az utcában egy cigánykocsma. Mindig zárva. Elől. A bejárat. Amúgy, mindig nyitva. Hátulról. Csak onnan lehet bemenni. Garantáltan nem tudsz, fogyasztóvédelmiellenőrizni, jövedékiadóellenőrizni, apehozni, jövedelemsóellenőrízni, társaságiadóellenőrizni, helyiadóellenőrizni, és még sorolhatnám.

Próbáld ki ugyanezt a Te hószínfehér bőröddel. Kommandósok törnék rád az ajtót-vazze! Évek óta folyik a pija, a tűzijáték, a szilveszteri-, születésnapi buli és más rendezvényszervezés.

2./ Egy elkalommal arra figyelek fel - jövet-menet - hogy ugyanennek a kolóniának az egyik családfenntartó apukája éppen hajánál fogva tépi az asszonyát, mert elvetélt. Mondván ordítva:"...most nem kapunk elég segélyt! Miből vesszük meg a lovat - Te kotló!?"

3./ 56 éves vagyok. 18 éves korom óta van munkahelyem, dolgozom, jól (felsőfok) képzett vagyok. Elvesztettem a munkám (azóta már van!) Kellett volna egy kis átmeneti segítség a rezsire. Önkormányzat...segély...- mi sem egyszerűbb?! ....Válasz: Mivel a felesége dolgozik, így nem jár még átmenetileg sem semmire.... Maga jól képzett. Majd talál munkát biztosan és rendezi a helyzetét. Eredmény: lekötötték a villanyt meg a gázt.

Közben az utcában a 2 éves cigánygyereknek a születésnapján 15 perces tüzijátéktól rengett az egész utca. - mint érdeklődésem után tájékoztattak."

"Mi tavaly költöztünk (sajnos) egy 10%-ban cigányok lakta településre! Hozzáteszem, én gyerekkoromban a nagyszüleimnél együtt játszottam a cigány gyerekkekel nap mint nap, és semmi bajom nem volt velük soha! DE! Amióta itt élünk mindennaposak az apró ámde nagyon is dühítő megnyilvánulások. Pl: lelopták a csöngőnk nyomógombját, vashulladékért folyamatosan becsöngetnek, összefirkálják a kerítést, stb... Pedig összeszedtünk nekik egy csomó ruhát (nem vacakot, csak kihíztam :-)), húsvétkor az összes csokinyuszit odaadtam a gyerekeknek, mert a fiam nem eszi. De még azt is megengedtem, hogy a cseresznyefáról degeszre szedjék magukat... Mostanáig! Ma mondja a párom, hogy ellopták a fűnyírónkat is! Ja, és az egyikkel elbeszélgettem egyszer hosszasan! Elmesélte, hogy hát beteges (40 éves sincs!), meg meghalt a felesége, és különben sem kapna munkát! Erre mondom, hogy a szomszéd városban jópár cég keres könnyű fizikai munkára dolgozókat. Fel volt háborodva, hogy neki senki ne mondja meg, hogy hogyan és mit dolgozzon. Mert nem bírja a kötöttségeket... Szegény!!!"

Sírnak a cigányok a negatív diszkrimináció ellen, de élvezik a pozitív hatásait. Folyton az egyenlő bánásmódért sírnak és ha pedig egyenlőként bánunk velük 8azaz ugyanúgy kényszerítjük hogy vállaljanak felelősséget tetteikért mint egy átlag magyar) akkor megy a sírás hogy dehát ők a kisebbség...pffff....lehetne eltakarodni innen, csak a bajt csinálják, belerondítanak az országba, törnek, zúznak, bántanak másokat, trógerek. Semmi próba arra, hogy asszimilálódjanak az itteni környezethez mint idegenek, semmi.

Tisztelet a nagyon kevés kivételnek persze, akik szívnak a sajátjaik miatt.”


Kuruc.info - Arppi S.