A Mi Hazánk Mozgalom még március közepén kérte a kormánytól, hogy a koronavírus-járvány miatt függessze fel a kilakoltatásokat, amit pár nappal később meg is tett. Azonban a veszélyhelyzet megszűnésével a végrehajtók újból kezdeményezhetik a kilakoltatásokat és egyéb eljárási cselekményeket.
Az elmúlt években a kilakoltatások száma kivétel nélkül meghaladta a háromezret - 2016-ban 3474, 2017-ben 3667, 2018-ban 3212, 2019-ben 3117 – míg 2012-ben csak 1020 kilakoltatás történt. A hatalmas növekedést feltehetően a devizahitelek bedőlése és azok végrehajtása okozta, mivel a jelenlegi kilakoltatások nagy százaléka mögött devizahitel-szerződés áll.
Kérdés, hogy behozzák-e a végrehajtók az elmúlt évek statisztikáját úgy is, hogy a kilakoltatási moratórium két hónappal hosszabb volt idén. Vajon 3000 fölé emelkedik-e a kilakoltatások száma az év hátralévő részében?
A Mi Hazánk Mozgalom felveszi a kesztyűt a népnyúzásból élő végrehajtókkal szemben, azt kérjük a károsultaktól, jogsértés esetén keressék szervezetünket! - írja közleményében dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom választókerületi elnöke.
Korábban írtuk: