A Turai Rendőrőrsön 2021. április 14-én hajnalban egy 28 éves nő tett bejelentést. Elmondta a rendőröknek, hogy kora hajnalban Turán a zsámbéki úti buszmegállóban várta a menetrendszerinti járatot, amikor egy férfi bukkant elő egy romos épületből, majd késsel a kezében „pénzt vagy életet” felkiáltása után, arra kényszerítette az áldozatot, hogy adja át értékeit.
A sértett annyira megijedt, hogy táskáját a benne lévő okmányokkal, és négyezer forintjával együtt odaadta támadójának, aki a szakadó esőben kerékpárjára pattant, és sietősen távozott.
A turai rendőrök a bejelentést követően részletes személyleírással rendelkeztek a feltételezett elkövetőről, hamar tudták, kit és hol kell keresni. A helyi zsaruk egy órán belül hely-és személyismeretüknek köszönhetően megálltak egy turai ház előtt, ahol friss kerékpárnyomra bukkantak, ami tovább erősítette a gyanút, jó helyen járnak.
A férfi a ház egyik szobájában feküdt, a rendőrök kérdésére elmondta, hogy egész éjszaka otthon volt és aludt, azonban szinte friss, vizes ruhadarabjaival kapcsolatban nem tudott elfogadható magyarázattal előállni. A nyomozók kutatni kezdtek a házban, és megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést, egy matrac alól pedig előkerült a rabolt női pénztárca is, benne a sértett okmányaival.
Zoom
Zoom
A gödöllői nyomozók a 20 éves Sz. Jánost felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - közölték honlapjukon.