Agya elektromos hullámain keresztül beszélte meg egy 43 éves ráckevei férfi egy helyi trafik tulajdonosával, hogy elviheti az üzletből 8 doboznyi hitellimitét - legalábbis ezt állítja. Cigarettát nem kapott, dühében tört-zúzott, írja honlapján a rendőrség.
A férfi csak az álmában kapott üzenetekre hagyatkozva tért be jogosnak vélt jussáért 2021. június 8-án reggel egy ráckevei dohányboltba. Elfelejtette azonban felvenni a szemét és száját eltakaró maszkot, amit az eladó szóvá is tett. A szabály, az szabály, az eladó hajthatatlan volt, ahogyan a férfi is, szóváltás alakult ki közöttük, majd a 43 éves férfi mérgében belecsapott a pultra szerelt, az ügyfeleket az eladótól elválasztó üveglapba. Mivel az „adjá má cigit!” felszólítás továbbra is süket fülekre talált, megkerülte az összetört pultot, és 8 doboz cigarettát kabátzsebébe gyömöszölve elhagyta a boltot.
Zoom
Zoom
Kiérve az utcára egy arra járótól tüzet kért, felnyalábolta kutyája pórázát és elsétált. A riasztott rendőrök 10 percen belül a helyszín közelében elfogták.
Zoom
Kihallgatásán részletesen vallott a történtekről, azokat nem tagadta, de határozottan állította: a hitellimites dohányáru elhozatalát korábban agya elektromos hullámain keresztül, álmában előzetesen megbeszélte az üzlet tulajdonosával.
A 43 éves férfi ellen garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ráckevei Rendőrkapitányság.