Jakab egy zseni. De komolyan, ki lenne más a sok rinocérosz-arcbőrű politikus közül arra, hogy egy megsemmisítő vereség más napján egy hónapon belüli (addig meg sem szavazzák az új kormányt...) hatalomra jutásról álmodozzon, majd leszerepelt pártja gyalázatos teljesítményét grafikonon hirdetve győzelemnek adja el? Pedig a Facebook-oldalán ma pontosan ezt teszi:
Zoom
Mi is a baj a számaival? Azon kívül, hogy az új moslékkonstrukció miatt minden baloldali rájuk kényszerült szavazni, ezért nehezen értelmezhető a DK-val való paktumozásnak köszönhetően indított sok Jobbik-jelöltön túl a "diadal", van még pár további bökkenő.
Az egyik, hogy listán 2014-ben és 2018-ban is egymillió fölötti szavazatot szerzett a Jobbik, az pedig nemcsak a most összematekozott 489 ezernek több mint a duplája, de az összes moslékra jutó szavazatnak is több mint a fele, és a 2014-es, illetve 2018-as szinten is jóval nagyobb részt jelentett a tortából, az egykor 20 százalékos párt már a 35 százalékos összefogásos adagnak is csak ötödét tudta hozni. Arról már nem is beszélve, hogy a saját grafikonja alapján az ellenzék KDNP-jeként működő, egyedül magát eddig megmérettetni okkal nem merő Párbeszédnek is már harmadannyi szavazója van, és a tetszhalott MSZP is lassan a nyakukra hág. Arra is emlékezhetünk még többen, hogy 2018-ban az átszavazások miatt az egyéni jelölteknél 1,3 millió Jobbik-szavazóval kábítottak, vagyis egyéni szinten már-már harmadolták az eredményt. Mégis igaza lehet Parízer Petinek, hozzá képest még ez is SIKER!
De ha - nem alaptalan - bűvészkedés helyett még inkább összehasonlítható eredményeket szeretnénk nézni, ahhoz az orbitális marhaság által felkínált beszólási lehetőséget kihagyni ezúttal sem tudó Hont András nyújt segédkezet, linkelve egy remek grafikont arról, ahogy ugyanazok a jobbikos jelöltek ugyanott indulva négy év alatt úgy hoztak kevesebb szavazatokat, hogy szinte minden szemetet összefújt a támogatóik közé a szél.
 
Zoom
És maga a grafikon:
 
 
Zoom
Ne feledjük: minden sikeres férfi mögött ott áll egy nő
Gratulálunk, Peti! Maradj örökre Jobbik-elnök! Csak így tovább!

(Kuruc.info)
Kapcsolódó: