Tisztelt Kurucok! Ami a szcientológiát összefoglaló írásukban le van írva, igaz. Nekem nemrégen sikerült megszabadulni e "jótét lelkektől". A volt munkahelyemen a cégtulajdonos igencsak mélyen benne van ebben az "egyházban". És aki a cégbe belépett, annak kötelező volt 1-2 tanfolyam elvégzése. Szerencsére "csak" ún. bevezető tanfolyamokat tukmálnak az emberekre. Elvégeztem, mert ártalmatlannak tűntek, és örültem, hogy van hol dolgoznom. (Ez nagy szó errefelé.) A "haladó" tanfolyamokra csak maga a vén szipirtyó és szűk köre mehet.
Aztán szóban terjesztik az "igét". Majd elmondják, hogy "Te el ne mondd senkinek, mert a technológia szóbeli terjesztése tilos!" Ha esetleg egy "halandó" a cégben mégis egy magasabb szintű tanfolyamot elvégez, vállveregetés, és némi fizetésemelés jár érte.
Aki viszont elutasító kezdettől fogva, az ellenség, és rövid úton elérik, hogy az illető távozzon a cégtől. Teszik ezt úgy, hogy egy jogász segíti megteremteni a jogalapot az eltávolításra, így még ha bíróságra kerül is a dolog, le van minden papírozva, és jogszerű az elbocsátás. A másik mód, hogy elérik, hogy az illető "önként" távozzék. Ez a legpiszkosabb, legaljasabb trükkök bevetésével történik.
Nos, a cégvezető és szűk köre nemcsak tanfolyamokat vesz igénybe az "egyháznál", hanem "auditáltatja" magát (itt használatos az E-méter, és hipnózishoz hasonló eljárás). Mindezt az ügyfelektől beszedett pénzből. A szóban forgó cég egy nyelviskola Észak-Magyarországon. A nyelvtanárok szemét kiszúrják kevés fizetéssel. Vagy bedobják a "ha elvégzed ezt és ezt a tanfolyamot, akkor kapsz többet" című mézesmadzagot.
A cégvezetőnek nagy befolyása van Észak-Magyarországon, persze az "egyház" berkein belül. A helyi dianetika központ vezetői, munkatársai minden egyes döntéshozatal előtt a színe elé járulnak. De mondhatni, hogy ha a cégvezető szellent vagy böfög egyet, ezek az "egyházi" emberek rögtön előtte hajbókolnak. De a vénasszonynak nagy befolyása van a budapesti központban is.
Jómagam soha nem értettem meg, hogy miért ilyen befolyásos, igyekeztem nem belefolyni az "egyház" dolgaiba. A cégen belül a szcientológia "etikai és igazságszolgáltatási" rendszere az irányadó, megtámogatva a polgári jogi dolgokkal, hogy kifelé minden rendben lévőnek tűnjön.
Az utolsó ott töltött 4-5 év során, de különösen az utolsó hónapokban többször "kértek" (fenyegettek meg), hogy vagy "induljak el a teljes szellemi szabadság felé vezető hídon, auditáltassam magam, vagy végezzek haladó tanfolyamokat". Nos, hogy csillapítsam a kedélyeket, ígérgettem mindent, de semmit nem tettem. Istenfélő, római katolikus magyar ember vagyok. Én voltam elsőáldozó, bérmálkoztam, a szüleim és nagyszüleim kereszténynek neveltek, főiskolai diplomamunkámat a Szentírás nyelvi vonatkozásaival kapcsolatban írtam.
A másik oldalról ott volt a helyi dianetika központ, illetve más néven misszió munkatársainak kifejezetten zaklató és mindenbe beavatkozni akaró magatartása.
Tényleg igaz, hogy ezek az alakok adják-veszik az emberek személyes adatait. A helyi emberek továbbadták a szerzetesrend embereinek az adataimat, és akkor elszabadult a pokol. Ismeretlen alakok hívogattak, sokszor késő este, sőt egyszer-kétszer hajnali 3 óra tájban is. Mindig ment a duma az űroperáról, és hogy segítenem kell a bolygó lakóinak. Válaszom az volt, hogy segítek az embereknek, DE a magam módján, nem kérek a szcientológiából. Erre tájékoztattak, hogy az ún. "bevezető" tanfolyamok elvégzésével én tagja lettem az "egyháznak", és adataimat a központ tárolja.
Az adatokat a nemzetközi központba is továbbították, sőt az európai központba, Koppenhágába is. Onnan is kaptam hívásokat. A duma ugyanaz volt az elmúlt években, de az emberek kicserélődtek. Agresszívabb, az embert teljesen hülyének néző emberek kezdtek el telefonálgatni.
A számokat a telefonban egy olyan hívócsoportba rendeltem, amelyhez néma csend volt a "csengőhang". Amikor ilyen számról hívtak, sokszor nem vettem észre, vagy szándékosan nem vettem fel. Ha más számról hívtak vagy nem írt ki számot a telefon, felvettem, de amint meghallottam, ki az, a telefont a kijelzővel lefelé letette, hadd mondják a magukét. Némelyik próbálkozott még párszor, de rövid idő után abbamaradtak a hívogatások.
Egyébként nemcsak itt helyben cserélődtek le az emberek, hanem egy korábban kizárt amerikai barátomtól tudom, hogy szinte a teljes nemzetközi vezetést leváltották.
Nos, végül is a közelmúltban írtam egy levelet a budapesti központnak (az e-mail címet a neten találtam), hogy nem tekintem magam szcientológusnak, hagyjanak békén, se telefonon, se e-mail-ben, se levélben ne zaklassanak.
Szerintem (ez már csak az én véleményem) a szcinetológia hátterű Állampolgári Bizottság az emberi jogokért alapítvány áll az OPNI bezárása mögött. Ez az "egyház" lepaktált a jelenlegi hatalommal, azt remélve, hogy így nem tiltják be őket, nem fogják őket zaklatni.
Nos, hála Önöknek, tisztelt Kurucok, ezeknek a szemfényvesztőknek nem igazán van nyugtuk.
Tisztelettel,
BB

Sziasztok,
Aki még többet szeretne tudni a szcientológosukról, annak érdemes megnéznie az alábbi oldalakat:
Üdv, Csaba

Egy Dunaújváros környéki községben a helyi lapban megjelent cikkemet küldöm, ha nem haragszotok, kedves Kurucok!
A megjelenés után nagyon sokan felháborodottan tárgyalták, hogy ők is milyen és mennyi zaklatásnak voltak kitéve - miután Dunaújvárosban, a volt Skála áruház melletti sátorban gyanútlanul könyvet vásároltak és - különböző jótékonykodási célzattal! - megadatták velük a nevüket és címüket!
Üdvözletem küldöm, éljen a Haza!
Csaba vezér méltatlan utóda

SZELLEMI KÖRNYEZETVÉDELEM!
VIGYÁZAT! VESZÉLYESEK!
Az elmúlt napokban, hetekben sokunk postaládájába kézbesítettek rendkívül pontosan megcímzett, középméretű borítékot, benne egy szép, színes folyóiratot. (Vajon honnét tudták nevünket, címünket, mert a telefonkönyvből nem!) Nagybetűs cím virít az első oldal tetején: HÍD ! Első gondolatom az volt, hogy a dunaújvárosi „HÍD” Egyesület valamiféle hírlevele érkezett, de ahogy beleolvastam, nagyon kellemetlen emlékek, gondolatok támadtak fel bennem!
Ez a füzetke a magát Szcientológiai Egyháznak nevező, valójában roppant veszélyes szervezet, egy destruktív szekta „csali”-ja!
Ígérnek minden szépet, jót, éppen csak az örök életet nem!
Egyik kedvec igéretük, hogy megtanítják az embert arra, hogy valóságosan kihasznált agykapacitása helyett annak többszörösét legyen képes használni, ettől aztán a világ legnagyobb zsenijei közé emelkedhet és főleg rendkívül sikeres lehet az üzleti életben!
Másik kedvenc módszerük, hogy azt bizonygatják az embereknek, hogy az ideggyógyászok, speciel az elmeorvosok (pszichiáterek!) erőszakot követnek el, mikor az arra rászoruló elmebeteget kezelik!
Hazánkban immár legalább 15 éve kifejtik ártalmas tevékenységüket, különböző fedőneveken: DIANETIKA Központ, hol meg különböző emberi, személyiségi jogokat védő szervezetként próbálják meg behálózni a jobb sorsra érdemes embertársainkat! Minden esetre, pénzük van, bőven, hiszen aki egyszer beszállt, azt nem eresztik és ugyancsak kizsebelik!
Álljon itt, riasztó példaként egy megtörtént eset, amely jelen sorok írójának családjában történt!
A helyszín: egy dél-alföldi nagyváros. Időpont: 1991. tele. Főszereplő egy fiatalember, akkor harmadéves joghallgató, aki emellett igen széles érdeklődési körrel és tehetséggel volt megáldva. Egy téli vizsgaidőszakban „valaki” kezébe adta Ron Hubbard, a szcientológiai szektaalapító Dianetika c. könyvét. A derék fiú teljesen fellekesedett, milyen pompás dolog lesz, ha meg- háromszorozza szellemi képességeit! Az eredmény: HÉT ÉV alatt végezte el, éppen csak, a jogot! Szerencséje volt, meg ösztöndíja, a büntetésvégrehajtáshoz került. De ekkor már ő volt a Magyarországi Szcientológiai Egyház egyik helyi frontembere és hétvégeken éjt nappallá téve dolgozott, fordított, angolból-magyarra, persze az „Egyháznak”!
Felesége kis híján belepusztult várva-várt gyermekük szülésébe, ugyanis az „Egyház” egyik „gurunője” elkezdte irányítani, mondván, kapcsolatban van a születendő kisfiúval(!), ekkor, meg ekkor jön a világra, az első fájásoktól kezdve tökéletes csendnek kell körülvenni a kismamát, stb. Az lett a vége, hogy a gyermek – természetesen kislány! – két héttel később, elég problémásan jött a világra!
Barátunk munkáját, nyelvtudását szolgálati elöljárói is nagyra értékelték, többször vitték külföldi tanulmányutakra, ismertté vált, sőt, pár év múlva igen megtisztelő ajánlatot kapott: nyelvtudására, jogi végzettségére és jó szolgálati teljesítményére tekintettel a Nemzetbiztonsági Hivatal kínált neki állást, amit el is fogadott.
A kis híján balul sikerült szülés megrendítette a boldog apa „hitét”, saját kijelentése szerint szakított a szcientológiával, emellett szólt az is, hogy nemzetbiztonsági tiszt lett, lehetett. Egészen 1998. decemberig. Akkor kilépett, lemondott és állítólag, saját elmondása szerint, lakberendező(!) lett. Volt főnöke – és minden valószínűség – szerint „utána nyúltak”, élete azóta egy csődtömeg, nem dolgozik, elváltak, stb.
Kommentálni nem lehet, szerintem nem is kell.
Még annyit: a Szcientológiai Egyházat az említett Ron Hubbard alapította, még az 1940-es években. Mint sok rossz dolog, ez is Amerikából jött az öreg kontinensre. Több európai országban betiltották már, több országban csak szigorú rendőri és nemzetbiztonsági ellenőrzés mellett működhet. Nálunk – egyelőre – még szabadon garázdálkodhatnak! Hihetetlenül jól, profi módon szervezett, maffiaszerű képződmény!
Általában jellemző az áldozataikra, hogy alapvetően humán műveltségű és nagyon humánus szellemiségű emberek. Akik, kellő természettudományos ismeret híján könnyen behálózhatók! Ezért is csodálkozom, hogy egy elsősorban ipari, műszaki végzettségű és főleg az iparban szocializálódott, felvilágosult, racionális gondolkodású emberek lakta Dunaújvárosban és környékén hogyan tudott ez a – mondjuk ki: képtelenségeket tudományos eredményként beállító! – szekta meggyökeresedni!
Csak ajánlhatom mindenkinek, legyen nagyon óvatos! A saját és családja érdekében!
Egy ember, aki testközelből látta, hová vezet a „szcientológia”