Hétvégén az Árpád híd megtisztításával folytatódik az FKF szokásos tavaszi hídmosási programja - közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.
Szombaton az Árpád híd déli, vasárnap az északi oldalát tisztítják meg 6.30 és 13.30 között. Az FKF kéri a hídon közlekedőket, figyeljenek a munkagépekre és vigyázzanak az ott dolgozókra.
A május 18-ig tartó tavaszi hídmosási programban az Erzsébet híd és az Árpád híd mellett a Váralagutat, a Lánchidat, a városligeti Zielinski hidat, a Szabadság hidat, a Margit hidat, a Petőfi hidat és a Rákóczi hidat is megtisztítják.
A hídmosás mellett Magyarország európai uniós csatlakozásának 20. évfordulójára készülve ismét lesz a fővárosban koncentrált takarítási program. Április 21-én megtisztítják többi között az Etele teret, a Flórián teret és a Lehel teret, majd a program második részeként április 28-án a 4-es 6-os villamos teljes vonalán az útpálya, a járdák, valamint a vonal melletti terek, aluljárók és megállók nagytakarítását végzik el a Budapesti Közművek munkatársai a fővárosi társcégekkel együttműködve.
A programról bővebb információ a Budapesti Közművek honlapján, a www.budapestikozmuvek.hu oldalon olvasható - tudatták a közleményben.
(MTI)