Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki gumiabroncsokból épített kerítést a tanyájához, az odavezető bekötőutat pedig építési törmelékkel töltötte fel - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Szanka Ferenc közölte, a férfit a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének minősített esetével vádolják.
A férfi a Hódmezővásárhely környéki tanyájához vezető bekötőutat - a vádirat szerint - építési törmelékkel töltötte fel mintegy 150 méter hosszan. A betont, cserepet, téglát és palát 3-5 méter szélességben és váltakozó vastagságban helyezte el. A földre lerakott, elásott törmeléket le is döngölte.
A tanya köré használt autógumikból épített kerítést 1,5-1,7 méter magasságban csaknem 150 méter hosszan. A kerítésépítéshez használt gumin kívül jelentős mennyiségben tárolt abroncsokat az udvaron.
A férfi által elhelyezett építési törmelék "az emberi egészség és a föld veszélyeztetésére alkalmas", a hulladék teljes mennyisége - a gumiabroncsokkal együtt - mintegy 335 köbméter volt, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel - tudatta a főügyészség szóvivője.