Zajlik a villamosvágányok karbantartása a Villányi úton és az Alkotás utcában, emiatt július 14-ig a 17-es, az 56A és 61-es villamosok a megszokottól eltérő rend szerint közlekednek. A következő két hétvégén a 17-es villamos két szakaszon jár, az 56A pedig nem közlekedik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
Felidézték: az Alkotás utcában és a Villányi úton június 29-től, szombattól a villamosközlekedés ideiglenesen szünetel. A 17-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton keresztül, a 61-es pedig rövidített útvonalon, a Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között közlekedik. A két villamos helyett 61-es jelzéssel pótlóbusz jár a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között.
A következő két hétvégén, július 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a 17-es villamos két szakaszon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Széll Kálmán tér, illetve a Déli pályaudvar és a Savoya Park között, a Krisztina körúton keresztül közlekedik. Az 56A villamos nem jár, Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között a sűrűbben induló 61-es, míg Krisztinavárosban a 17-es villamos pótolja.
(MTI)