Egymilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból épül kerékpárút Zalaegerszeg és Teskánd között - tájékoztatta Zala Vármegye Önkormányzata az MTI-t.
A közlemény szerint a TOP Plusz programból, az Élhető települések elnevezésű felhívásból finanszírozott beruházás jóvoltából biztonságos, környezetbarát módon közelíthetők meg munkahelyek, közszolgáltatások és a közösségi közlekedés. A kerékpárforgalmi létesítmények hozzájárulnak a zaj- és légszennyezés csökkentéséhez, az egészségmegőrzéshez és az élhetőbb települési környezet kialakításához is.
A tervezett kerékpárút négy szakaszból áll. A Teskánd és Zalaegerszeg közötti fő nyomvonal közel 3,5 kilométer hosszú, amelyhez kapcsolódik egy 183 méteres ág Teskánd északnyugati részén, 326 méteres szakasz Andráshida irányába, valamint egy 149 méteres útvonal Ebergény felé.
A kivitelezést a Sprint Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi, a befejezés 2025 júniusára várható. A leendő kerékpárút nemcsak a Teskánd és Zalaegerszeg közötti kapcsolatot biztosítja, de csatlakozik a Zalalövőt Teskánddal összekötő Zala-völgyi kerékpárúthoz is.
A projekt konzorciumi együttműködésben valósul meg, melynek vezetője Zala Vármegye Önkormányzata, tagja pedig Zalaegerszeg és Teskánd önkormányzata.