Megosztja a felvidéki politikusokat a Dunaszerdahely és a pozsonyi Slovan Bratislava közötti labdarúgó-mérkőzésen tapasztalt rendőri beavatkozás. A szlovák miniszterelnök-helyettes szerint jogszerűen léptek fel a rendőrök, a Magyar Koalíció Pártjának elnökhelyettese viszont megkérdőjelezi az akció jogosságát.
A T3 hírtelevízió vasárnap esti vitaműsorában Dusan Csaplovics miniszterelnök-helyettes megismételte korábbi álláspontját, miszerint a rendőrség teljesen törvényesen lépett fel a DAC-Slovan mérkőzésen.
A magyarellenes politikus, aki személyesen is jelen volt a találkozón, közölte: épp azért jelent meg, mert a saját szemével akarta látni, mi fog történni. Szerinte mindkét tábor kulturáltan viselkedett, kivéve néhány randalírozót, akik égő petárdákat dobáltak a Slovan szurkolói közül. Meglátása szerint azonban a fő gondot a "Ferencváros szurkolói okozták", mert "a rendőrökre támadtak", aminek következménye volt a beavatkozás.
Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának elnökhelyettese, aki ugyancsak helyet foglalt a lelátón, teljesen másként látta a történteket, és megkérdőjelezte a rendőrség fellépését.
Az esetleges további lépésekről a pártban akar egyeztetni a parlamenti képviselő. Mint mondta, az MKP kikéri a rendőri és egyéb helyszínen készült felvételeket. Berényi hangsúlyozta, a párt nem akar politikai ügyet kovácsolni az esetből, ám határozottan követeli a rendőrségi fellépés körülményeinek részletes, tárgyszerű kivizsgálását. Hasonló értelemben nyilatkozott Csáky Pál, az MKP elnöke is.
Ennél is egyértelműbben fogalmazott Pázmány Péter dunaszerdahelyi polgármester, aki indokolatlannak tartja a szlovák rendőrség magatartását. Pázmány - aki ugyancsak jelen volt a meccsen - közölte, semmilyen okát sem látta a beavatkozásnak.
Szerinte a dunaszerdahelyi szurkolótábornak köszönhetően nem történt nagyobb baj, ők ugyanis a szektorukban maradtak, amikor a rendőrök rátámadtak a Magyarországról érkezett mintegy kétszáz szurkolóra.
A SME jegyzetírója is az eset kivizsgálása mellett tör lándzsát. Furcsának tartja, hogy a rendőrség a hazai szurkolói szektorban ütött és vert, miközben más stadionokon általában a vendégcsapat drukkereit szokták kordában tartani.
A Pravda kommentátora úgy véli, ezúttal nem a futballé volt a fő szerep, a labdarúgás csak az utolsó helyen szerepelt a dunaszerdahelyi stadionban, és ami szombaton történt, semmi köze a sporthoz.
(InfoRádió)