2019. február 24., vasárnap, Mátyás, Etel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Nem adják fel: tizenötödik alkalommal tüntettek a sárgamellényesek22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle, Holokamu ::

Lapszemle: már 900 európai történész követeli a holokauszt-kutatás szabadságát

OHMYNEWS
english.ohmynews.com

A legsikeresebb angol nyelvű dél-koreai hírportál John Horvath hosszabb cikkét közli A fasizmus felüti a fejét Közép- és Kelet-Európában? címmel. Ebben a szerző azt írja, hogy Magyarországon és Szlovákiában is fasiszta módon a kormányok a rendőri brutalitásra hagyatkoznak saját politikai céljaik megvalósítása érdekében, miközben a demokratikus intézményeket és a törvények uralmát félresöprik. Miközben e két kormány fasiszta tendenciái és módszerei fékezhetetlenül terjednek, az EU csöndben félrenéz.


AP
ap.com

Magyarország reméli, hogy a Nabucco földgázvezetékkel kapcsolatos tárgyalások folytatódnak, tudósít az amerikai hírügynökség a magyar és török miniszterelnök ankarai találkozójáról.


DER STANDARD
derstandard.at

A balliberális lapban Gregor Mayernek a Magyarországot sújtó nagy eladósodottságáról szóló budapesti jelentése azt írja, hogy 2000 és 2006 között a magyar kormányok ténylegesen úgy viselkedtek, mint azok, akik „az ablakon dobnak ki pénzt”.


KURIER
kurier.at

A népszerű osztrák lap arról számol be, hogy a globális bizalmi válság hatására az olyan államok recesszióba csúsznak, mint „Magyarország, Észtország, Lettország és minden bizonnyal Ukrajna”.


EUOBSERVER
euobserver.com

Szenzációs szivárogtatást közöl az uniós szaklap: a lengyel belbiztonsági szervek jelentése szerint a jelek arra mutatnak: Grúzia rendezte azt a lövöldözést, amely a lengyel és a grúz elnök autókonvojára adtak le a dél-oszét határ mentén.


VANCOUVER SUN
http://www.canada.com/vancouversun/index.html

A kanadai lap Hamid Karzai azon kijelentését idézi, amely szerint ő maga lelőné az Afganisztánban falvakat bombázó amerikai repülőgépeket, ha tudná. Ez mutatja, hogy Afganisztán és a Nyugat viszonya egyre rosszabb, miközben a tálibok felkelése folyamatosan erősödik.


LE MONDE
lemonde.fr

A vezető francia lap egy teljes oldalon, rendkívül apró betűkkel szedve közli azon 900 európai történész nevét, akik eddig csatlakoztak az úgynevezett „Blois-i felhíváshoz”, amely szabadságot követel a történelemnek és azt, hogy az állam büntetőeszközökkel ne avatkozzon a történelemírásba, beleértve a holokauszt-kutatást. A felhívást már három magyar történész is aláírta. A francia Pierre Nora történész elnökletével alakult Szabadságot a történelemnek társaság kéri további történészek csatlakozását.


USATODAY
usatoday.com

Viták övezik olyan új gépek felszerelését az Egyesült Államok kanadai és mexikói határán, amelyek távolról le tudják olvasni az új típusú amerikai személyi kártyákat.
(Lovas - MN)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready