2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:58 A klímaváltozás ellen is felvenné a harcot a NATO-főtitkár15:38 Az SZDSZ egykori sábeszgója szerint a Covid nem finom14:52 Úgy tűnik, Orbán "nagy dolgaiból" csak a pálinkafőzés maradt14:22 Nem jönne jól a megállapodás nélküli kilépés az Egyesült Királyságnak13:44 Szlávik: nem igaz, hogy a maszk nem véd a fertőzés ellen13:18 Inkább zsinagógán kívül javallott idén a jóm-kipúri baromfi-abuzálás12:55 Orbán Viktor boldog születésnapot kívánt az ENSZ-nek12:36 Jereván: Azerbajdzsán örmény polgári célpontokra támadott, két helikoperük és három drónjuk bánta12:19 Fehérorosz külügyér: a szomszédok káoszba és anarchiába próbálják sodorják az országot11:58 Három montenegrói városban hétfőtől kevésbé lesznek vidámak az éjjelek11:35 Zajlanak az önkormányzati választások Romániában és Erdélyben11:21 Fogolycserében állapodtak meg Jemenben11:02 Népszerű a VírusRadar10:45 Elfogatóparancsokat adtak ki rendőr- és katonatisztek ellen is a hat éve lemészárolt mexikói diákok ügyében10:29 Gaudi: garázdaság és kényszerítés is felmerülhet az SZFE-t elfoglaló diákoknál
24 óra legolvasottabbjai

Lapszemle, Holokamu ::

Lapszemle: már 900 európai történész követeli a holokauszt-kutatás szabadságát

Reklám

OHMYNEWS
english.ohmynews.com

A legsikeresebb angol nyelvű dél-koreai hírportál John Horvath hosszabb cikkét közli A fasizmus felüti a fejét Közép- és Kelet-Európában? címmel. Ebben a szerző azt írja, hogy Magyarországon és Szlovákiában is fasiszta módon a kormányok a rendőri brutalitásra hagyatkoznak saját politikai céljaik megvalósítása érdekében, miközben a demokratikus intézményeket és a törvények uralmát félresöprik. Miközben e két kormány fasiszta tendenciái és módszerei fékezhetetlenül terjednek, az EU csöndben félrenéz.


AP
ap.com

Magyarország reméli, hogy a Nabucco földgázvezetékkel kapcsolatos tárgyalások folytatódnak, tudósít az amerikai hírügynökség a magyar és török miniszterelnök ankarai találkozójáról.


DER STANDARD
derstandard.at

A balliberális lapban Gregor Mayernek a Magyarországot sújtó nagy eladósodottságáról szóló budapesti jelentése azt írja, hogy 2000 és 2006 között a magyar kormányok ténylegesen úgy viselkedtek, mint azok, akik „az ablakon dobnak ki pénzt”.


KURIER
kurier.at

A népszerű osztrák lap arról számol be, hogy a globális bizalmi válság hatására az olyan államok recesszióba csúsznak, mint „Magyarország, Észtország, Lettország és minden bizonnyal Ukrajna”.


EUOBSERVER
euobserver.com

Szenzációs szivárogtatást közöl az uniós szaklap: a lengyel belbiztonsági szervek jelentése szerint a jelek arra mutatnak: Grúzia rendezte azt a lövöldözést, amely a lengyel és a grúz elnök autókonvojára adtak le a dél-oszét határ mentén.


VANCOUVER SUN
http://www.canada.com/vancouversun/index.html

A kanadai lap Hamid Karzai azon kijelentését idézi, amely szerint ő maga lelőné az Afganisztánban falvakat bombázó amerikai repülőgépeket, ha tudná. Ez mutatja, hogy Afganisztán és a Nyugat viszonya egyre rosszabb, miközben a tálibok felkelése folyamatosan erősödik.


LE MONDE
lemonde.fr

A vezető francia lap egy teljes oldalon, rendkívül apró betűkkel szedve közli azon 900 európai történész nevét, akik eddig csatlakoztak az úgynevezett „Blois-i felhíváshoz”, amely szabadságot követel a történelemnek és azt, hogy az állam büntetőeszközökkel ne avatkozzon a történelemírásba, beleértve a holokauszt-kutatást. A felhívást már három magyar történész is aláírta. A francia Pierre Nora történész elnökletével alakult Szabadságot a történelemnek társaság kéri további történészek csatlakozását.


USATODAY
usatoday.com

Viták övezik olyan új gépek felszerelését az Egyesült Államok kanadai és mexikói határán, amelyek távolról le tudják olvasni az új típusú amerikai személyi kártyákat.
(Lovas - MN)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready