Kedves Kurucok!
Köszönettel olvastam "Gyilkosgalóca" megtisztelő sorait, és ezúton is köszönöm neki, hogy írásom témájához kiegészítést fűzve, árnyaltabbá és teljesebbé tette a hazánk gyarmatosításáról általam felvázolt pillanatképet. Kérésének – amely gyermekeink otthoni történelemoktatására vonatkozott – igyekszem eleget tenni.
Nagyon hasznos olvasmány általános, de középiskolásaink számára is, Benedek Eleknek a magyar történelem jeles eseményeiről és hőseiről gyermekek számára írott könyve. Szintén ajánlott Lengyel Dénes Régi magyar mondák és ugyanő Magyar mondák a török világból és a kuruc korból c. műve, amely korabeli történetírók műveit írja át gyermekek számára, valamint a népi, szájhagyomány útján terjedő történeteket is tartalmazza.
A hun-magyar történelem megértéséhez a szépirodalomból is meríthetünk, példaként említhetem Arany János klasszikus remekművét, a Buda halálát. Összefoglaló jellegű, múltunkról teljes képet adó, igen színvonalas tankönyvsorozat a kiváló szerzők, Bakay Kornél, Harangozó Imre és Molnár V. József által az általános iskolák felső tagozatosai számára írott négy történelemkönyv. Az 5. és 6. osztályos kötetek már biztosan megjelentek, a 7. és 8. osztályos részeket magam még nem láttam, de elképzelhető, hogy már ezek is kikerültek a nyomdából. Budapesten a Két Hollós könyvesboltban megvásárolható ez a tankönyvcsalád. Természetesen nem a finnugor-konfabulációt találjuk benne, mint ahogy azt az íróasztal mellett született hazug teóriát sem, hogy a besenyők bezavartak minket a Kárpát-medencébe.
Az 5. osztályos tankönyv mottója a következő: "Egyetlen nép sem hagyja el igen súlyos ok nélkül a hazáját, az ősi földjét, apáinak sírjait. A mi őseink sem kóboroltak ezredéveken keresztül a füves pusztákon, és sohasem voltak olyan műveletlen, félállati lények... Aki ilyesmiket állít, az hamis és hazug meséket ad elő."
Remélem, a kért segítséget meg tudtam adni, e könyvekből valóban megalapozhatják műveltségüket gyermekeink.
Baráti üdvözlettel: Lipusz Zsolt