2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

A magyarverő rácoknak tette a szépet Orbán

Reklám

A szerb és a magyar érdekek sok ponton egybeesnek, ezért miniszterelnök arra számít, hogy Magyarország a szerbiai államfőválasztáson győztes Tomislav Nikoliccsal is megtalálja majd "az együttműködés sikeres hangját és témáit".
Tomislav Nikolic a hétfő délutánig közzétett eredmények - azaz a 8400 választóhelyiség 99,34 százalékában leadott szavazatok összesítése - szerint a voksok 49,55 százalékát szerezte meg, így a populista nacionalista jelölt legyőzte ellenfelét, Boris Tadic leköszönt államfőt, aki 47,3 százalékot kapott.
"A szerb nép így döntött. A szerb népnek ezt a döntését nemcsak hogy tiszteletben tartjuk, hanem nagyra is értékeljük" - nyilatkozta Orbán Viktor magyar újságíróknak hétfőn Chicagóban, a NATO-csúcstalálkozó helyszínén. Hangsúlyozta, Magyarországnak az előző elnökkel is kiváló kapcsolata volt, és úgy érzi, hogy mivel a szerb és a magyar nép érdekei sok helyen egybeesnek, a vasárnapi elnökválasztás győztesével is "megtaláljuk majd az együttműködés sikeres hangját és témáit".
Tomislav Nikoliccsal egyébként - mint megjegyezte - személyes viszonya van, ismeri őt, találkozott már vele. Magyarország egy olyan ország, amely bár sok nehézséggel küszködik, "de mindenki látja, hogy tele van életerővel, mindenki látja, hogy jelentős ország maradunk: Közép-Európában eddig is azok voltunk, azok is maradunk" - mondta a kormányfő, kiemelve, hogy Magyarország kiszámítható partner a térségben, "szívesen is működnek velünk együtt".
"Az nem véletlen, hogy a 'szlovákokkal' és a románokkal is az elmúlt két évben kiszámítható, tartós és bizalmon alapuló együttműködést tudtunk kialakítani, az egyébként időnként felmerülő viták ellenére is. Tehát Magyarországgal jó és hasznos dolog együttműködni. Szerintem a szerbek is így gondolták az elmúlt évek során, és semmi okuk, hogy mást gondoljanak a jövőről" - mutatott rá Orbán Viktor.
(MTI)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready