2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:58 Tajvan nagy hatótávolságú fegyverekkel rettentené el Kínát11:36 Játékpisztollyal raboltak a Gellért-hegyen a "fiatalok"11:16 Erős földrengés volt Kréta térségében11:00 Beadták az első kísérleti Covid-gyógyszert Magyarországon10:37 Nagyot léptek előre a fejlődésben a németek: már "transznemű" képviselőik is vannak a Bundestagban09:58 Számot vetettek a lengyelek: óriásit buktak, sokba kerül az uniós tagság - a magyar helyzet még súlyosabb09:35 20 beteg halt meg a hétvégén, 1183 új fertőzöttet találtak09:05 Még ők is alig akarták elhinni: a kommunisták nyerték a grazi önkormányzati választást08:23 Csak a Mi Hazánk támogatta a kötelező oltás elleni tüntetést Miskolcon08:03 Chilében is ráébredtek, hogy nem jó ötlet szélesre tárni a kapukat a migránsok előtt07:46 Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:32 Jól eltiltották a visszavonult német kerékpárost07:22 Szeretnél jobban látni közelre? Itt a zseniális többfunkciós olvasószemüveg (x)07:08 Orrhosszal nyertek a szocik, de az álkeresztény-demokraták is szeretnének kormányt alakítani Németországban06:56 Háromnapos fiesztát kínál Villányban a hagyományos őszi borfesztivál
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók ::

Hülyét csináltak Pintér kutyáiból: hatszáz rendőr kereste Csókakőn a gárdistákat, mialatt más helyszínen megtörtént 140 fő felavatása

Kiderült, hogy mi volt az elképesztő készültség oka Csókakőn: 130 főt avatott ma az Új Magyar Gárda! A rendőrség azt az információt kapta, hogy Csókakőn lesz az avatás, ezért vonultak fel egy hadseregnyi emberrel.
Az avatás közben egy "B" helyszínen rendben, méltóságteljesen megtörtént, a rendőrség "lukra futott". Az emléktúra szándékos elterelő művelet volt - közölte Árgyelán János a Kuruc.infóval. Hivatalos közlemény később lesz az ügyben.
Képgaléria, frissítések a fotók alatt:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Frissítés: "Bűncselekmény" az avatás - az MTI híre
Műveleti körzetté nyilvánította Csókakőt bűncselekmény elkövetésének megelőzése és a település közbiztonságának fenntartása érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője; a rendőrök szombaton nulla órától korlátozzák a bejutást a községbe, mindent és mindenkit ellenőriznek - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
Németh-Kész Mónika elmondta: a rendelkezésre álló adataik alapján Csókakő belterületén bűncselekmény elkövetése volt valószínűsíthető. Ennek megakadályozására és a település közbiztonságának fenntartására Simon László megyei rendőrfőkapitány a települést műveleti körzetté nyilvánította.
A megelőzendő bűncselekményről konkrétumokat nem közölt, de "szélsőjobboldali portálok információi szerint" (ez lenne a Kuruc.info, de persze az Indexszel és a többi zsidó híroldallal ellentétben portálunk megnevezése nem része a sajtóetikailag korrekt eljárásnak a Talmudista Irodánál - a szerk.) annak oka nem más, mint hogy a községben 130 új gárdista felavatását tervezte a "szélsőjobboldalhoz kötődő félkatonai szervezet".
A községbe bevezető utakat és a környező településeket fokozottan ellenőrzik. Korlátozott a Csókakőre való bejutás is: azokat engedik be, akik lakcímkártyával igazolni tudják, hogy helyi lakosok. Beengedték ugyanakkor a falu boltjaiba érkező szállítmányokat vagy a rokonoknak gyógyszert vivőket is - mondta a szóvivő. Németh-Kész Mónika azt nem tudta megmondani, hogy az akció meddig tart. A jelen lévő rendőrök létszámát firtató kérdésre azt válaszolta: "elegendő erő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kiszabott feladatokat végre tudják hajtani".
Hozzátette: bűncselekmény eddig nem történt, az igazoltatások során kisebb szabálysértéseket találtak, megtették a szükséges intézkedéseket.
2. frissítés: Hatszáz rendőr
A Kossuth Rádió híre szerint Csókakőre hatszáz rendőrt vezényeltek ki, rengeteg autóval.
3. frissítés: Dunaföldváron volt az igazi Gárda-gyűlés
A Kuruc.info biztos forrásból úgy értesült, hogy Dunaföldváron volt az igazi Gárda-gyűlés, melynek keretében 130 új gárdistát és egy 10 főből álló új csendőrszakaszt avattak.
Felszólalt Vona Gábor és Murányi Levente, de a helyszínen tartózkodott még a Magyar Gárda Egyesület egykori tíz alapító tagja közül Szabó Gábor és Schön Péter is. A levezető Volner János, a Magyar Gárda egykori szóvivője volt.
Az újoncok avatását több száz gárdista (fehér ingben, fekete mellényben, a régi egyenruhában) és hasonló számú civil követte figyelemmel a dunaföldvári helyszínen, ahova a rendőrség csak egy busznyi rendőrt küldött, azok is céltalanul tengődtek a helyszínen, miután a hadseregnyi Pintér-pribék Csókakőn állomásozott. A rendőrség tehát nemcsak a közbiztonság megteremtéséből, de a gárdisták vegzálásából is megbukott; előző nap megtévesztő telefonbeszélgetéseket folytattak Gárda-vezetők, akiknek törvénytelen lehallgatása Csókakőre vezette a droidokat. A nemzeti ellenállás viszont kitűnőre vizsgázott: még arra is gondoltak, hogy tegnap este fehér inges, fekete mellényes "népviseletben" sétálgassanak Csókakőn, hogy a pintéri vezetés úgy érezze, forró nyomon vannak. Az adófizetők milliárdjaiból fenntartott "terrorelhárítók" néhány magunkfajta legény szépen átejtette.
A mai seregszemlére mindettől függetlenül sor kerül ma a Hősök terén!
4. frissítés: Rabomobilok és rohamrendőrök is érkeztek
Túlzottnak tartja a rendőrség fellépését Csókakő polgármestere. Fűrész György szombaton az MTI-nek azt mondta, tudomása szerint mintegy háromszáz rendőr jelent meg a Fejér megyei településen, akik feltehetően azt akarták megakadályozni, hogy az Új Magyar Gárda tagokat avathasson. Úgy tudja, hogy a szervezet egyetlen tagja sem tartózkodik a községben.
A telefonon nyilatkozó Fidesz-KDNP-s polgármester elmondta, a rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint műveleti területté nyilvánították Csókakő teljes területét. Vele azt tudatták, hogy a rendőrök belső információk alapján intézkedtek, és egy bűncselekményt akartak megakadályozni - tette hozzá. A rendfenntartók fellépését úgy magyarázta: "állítólag (...) azt gondolták, hogy itt valamiféle gárdaavatás van".
Zoom
Fűrész György kijelentette, hogy ilyen előkészületekről nem tudott. Véleménye szerint ha az Új Magyar Gárdának ilyen irányú szándékai lettek volna, arról valószínűleg az önkormányzat is értesül, hiszen tőlük kell területfoglalási engedélyt kérni. Hozzátette, úgy tudja, hogy jelenleg az Új Magyar Gárda egyetlen tagja sem tartózkodik Csókakőn.
A rendőrségi intézkedéseket ismertetve jelezte, hogy azok teljes útzárat jelentenek, ugyanis csak a lakcímigazolvánnyal rendelkezőket engedik be a településre. Mint mondta, a település kihalt, az átmenő forgalom megszűnt, több turistát és üdülőtulajdonost is visszafordítottak a község határainál. Kitért arra is, hogy körülbelül háromszáz rendőr van jelen a településen. Hozzátette, úgy látta, hogy rabomobilok is érkeztek, illetve a parkoló autókban rohamrendőrök is ülnek. Elmondta, hogy a Nagy-Magyarország teret a rendőrség lefoglalta, ott alakítottak ki egy úgynevezett műveleti pontot, ahonnan a móri rendőrkapitány irányítja a rendfenntartókat.
Zoom
A polgármester túlzottnak tartja a rendőrség által alkalmazott erőt, és úgy értékelte, hogy elegendő lett volna egy járőrpárt és őt bevonni, mert akkor "pillanatok alatt a végére jártunk volna, hogy készül-e valami". Ha így a bűncselekményre utaló adatokhoz jutottak volna, a járőr még akkor is beszólhatott volna erősítésért - vélekedett Fűrész György.
Jobbik: lyukra futott a rendőrség
A Jobbik Fejér megyei elnöke szerint Csókakő is a tervezett helyszínek között volt az Új Magyar Gárda 130 újoncának szombat délelőtti avatásához, ezért jelenhetett meg nagy erőkkel a rendőrség a településen.
Árgyelán János az MTI kérdésére azt mondta: a nyáron felavatott csókakői Horthy-szobor előtti Nagy-Magyarország téren lett volna az avatás, amit végül egy másik helyszínen tartottak meg. Tudomása szerint Tolna megyében avatott az Új Magyar Gárda 130 újoncot, ami "rendben megtörtént". "Szinte biztos, hogy emiatt szállta meg a rendőrség Csókakőt, de lyukra futottak. Volt egy Horthy-emléktúra is délelőtt a faluban, de azt nem érintette a rendőrség fellépése: a résztvevők megmásztak egy csúcsot a Vértesben és vissza is tértek a faluba" - tette hozzá.
5. frissítés: Nem beszélnek a hatalmas melléfogásról, inkább a farkukat behúzva hazamennek
Befejeződött a rendőrségi akció Csókakőn, a község újra szabadon megközelíthető – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombat délután az MTI-vel.
Németh-Kész Mónika elmondta, 14 óra 50 perckor feloldották a zárást. Így most már nemcsak a helybéliek mehetnek be a faluba, hanem bárki. Hangsúlyozta, semmilyen bűncselekmény nem történt ezen időszak alatt Csókakőn, mindössze a fokozott ellenőrzések során kellett intézkedniük néhány szabálysértés ügyében. A település műveleti körzetté nyilvánításának okairól és céljairól nem adott tájékoztatást, és azt mondta: "később sem lesz bővebb tájékoztatás az ügyben".
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt tapasztalta, hogy a rendőrségi járművek folyamatosan hagyják el a községet. A vár alatti téren kialakított műveleti pontnál azonban még mindig áll egy sátor, illetve több gépkocsi és kisbusz sorakozik mellette.
A jelen lévő rendőrök létszámát firtató kérdésre azt válaszolta: elegendő erő állt rendelkezésre ahhoz, hogy a kiszabott feladatokat végre tudják hajtani.
Műveleti terület - mint a gyurcsányi időkben:
Korábban írtuk: Óriási készültség Csókakőn - emléktúrázóktól félnek a sünök (?)
Csókakő műveleti területté van nyilvánítva, a rendőrök senkit nem engedne be, aki nem csókakői lakos, a faluba érkező buszról pedig leszállítják a nem csókakői lakcímkártyával rendelkező embereket - tájékoztatta portálunkat Árgyelán János Fejér megyei Jobbik-elnök.
A készültség oka az lehet, hogy Horthy-emléktúrát szervezett oda a HVIM és a Vértesalja Gyermekei.
Árgyelán János úgy értesült, az egész falut hermetikusan lezárták, több száz géppisztolyos rendőr van a faluban, helikopterek köröznek. A rendőrség konyhai és egyéb ellátmány-sátrakat állított fel a falu szélén, tehát hosszabb időre rendezkedtek be. Állítólag az egész rendőri vezérkar Székesfehérváron tartózkodik.
(Kuruc.info)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready