Veszélyes dolog Tánczos Gábor ártatlanságát hangoztatni? A férfi mellett kiálló grafológust, dr. Lépold Józsefnét ismeretlenek verték össze – az asszony nem cáfolta az értesüléseket. Az ügy titkosítását tagadta a törvényszék.

Még most is nagyon erős érzelmeket vált ki az emberekből a körmendi gyermekgyilkosság ügye. Csütörtökön megszólalt dr. Lépold Józsefné grafológus szakértő, aki szerint képtelenség, hogy 1998. április 1-jén Tánczos Gábor ölte meg a 11 éves körmendi H. Zsófikát. Az asszony szerint az ügy bizonyos részleteit 50 évre titkosították.
Bár Tánczos Gábor 9 és fél évet ült a gyilkosságért, úgy tűnik, az ítélet sem tehetett pontot a história végére. Számos nyugtalanító történés kíséri a Tánczos-sztorit: a férfi ártatlanságát hangoztató dr. Lépold Józsefnét korábban megverték.
– Nem szeretnék részletekbe belemenni, csak annyit mondhatok: hazudnék, ha cáfolnám az információjukat – reagált a Bors megkeresésére a nemzetközi hírű grafológus szaktekintély.
Tánczos Gábor édesanyja, Gyöngyi azt mondta: neki hasonló „élményben” volt része két alkalommal is. Gyöngyike szerint azért kapta a pofonokat, mert túl hevesen állt ki fia igazáért.
Tánczos ügyét a Vas Megyei Bíróság tárgyalta, lehetőségük csak nekik lett volna a titkosításra. Dr. Hoós Tibor megbízott törvényszéki elnök közleményben tudatta a Borssal, hogy a Szombathelyi Törvényszék (előző nevén Vas Megyei Bíróság) nem titkosította a Tánczos-aktát. Az ORFK tegnap szintén cáfolta a titkosítást, s egyben jogi lépéseket helyezett kilátásba Lépoldnéval szemben.
(Borsonline nyomán)