Figyelemre méltó kijelentést tett dr. Lépold Józsefné, aki írásszakértőként vett részt az 1998-as körmendi gyermekgyilkosság vizsgálatában. A szaktekintély is azt vallja, amit már régóta tudunk: nem az igazi tettest ítélték el.
1998. április elsején brutálisan megölték a 11 éves H. Zsófiát. A körmendi kislányt gyilkosa fejbe verte és átmetszette a nyakát. A rendőrség a szemtanúként jelentkező Tánczos Gábort gyanúsította meg a gyilkossággal. A férfit jogerősen elítélték, kilenc és fél évet ült, állítása szerint ártatlanul. A közvéleményt megosztotta az ügy, sokan kételkedtek a férfi bűnösségében (hogy miért, az kiderül lenti kapcsolódó anyagainkból).

Köztük dr. Lépold Józsefné is, aki grafológiai szaktekintély, s írásszakértőként készített elemzést Tánczos Gáborról (1999-ben, a nyomozás ideje alatt meg is verték, amiért azt a szakvéleményt adta, hogy Tánczos ártatlan). Lépoldné az Újbuda TV műsorában ezt mondta: "A mai napig állítom, hogy aki H. Zsófikát gyilkolta volna meg az ítélet szerint, nem ő az elkövető. Ma már tudjuk, hogy nem ő az elkövető, mert megvan az igazi. Csak mi történik nálunk? Ötven évre titkosították (...) És hogy miért nem lehet erről beszélni? Az esküm alapján."
A Borsnak Lépoldné hozzátette: magánnyomozók is dolgoztak a Tánczos- ügyön, akik azonban váratlanul leálltak a nyomozással.
Tánczos négy éve szabadult, azóta bezárkózva él.
– A fiam legfeljebb bevásárolni jár, én még munkába sem engedem, nehogy baja essék – magyarázta Tánczos édesanyja, Gyöngyi. – Gábornak semmi köze a gyilkossághoz, de felsőbb érdekek nem engedik, hogy kiderüljön az igazság.
Az ügyben egykoron nyomozó Kovács Lajos – akit tegnap nem ért el a lap – korábban többször is kifejtette: "elege van abból, hogy Tánczos ártatlanságát emlegetik".
Az adásrészlet:
(Bors nyomán)
Kapcsolódó: