Alább olvasható a közleményük:
A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, mély felháborodását fejezi ki annak kapcsán, hogy a minap.hu 2012.10.01-én megjelent tudósítás szerint Egyed Zsolt országgyűlési képviselő (Jobbik Magyarországért Mozgalom) elmondása szerint pártja e hónap október 17-én az Avas-dél városrészben tartja meg a „Magyar Életmenetét".
A cikkből továbbá az is kiderül, hogy a politikus azért tartja fontosnak a felvonulás megszervezését, mert véleménye szerint:
„...ma Magyarországon a becsületes, dolgozó emberek nem mernek az utcára kimenni, és hétről-hétre rosszabb a közbiztonság az országban."
Ezzel szemben Pintér Sándor belügyminiszter legutóbbi miskolci látogatása alkalmával a bűnözés csökkenéséről beszélt, melyet adatokkal is alátámasztott. Az országgyűlési képviselő kijelentése szembeállítja, a „becsületes dolgozó embereket" a munkájukat elvesztett elszegényedett emberekkel. Felháborítónak tartjuk, hogy a Jobbik „becsületes dolgozókra", és becstelen munkanélküliekre osztja a lakosságot.
Ennek tükrében véleményünk szerint a szélsőséges nézeteket valló párt eszközként használja fel a súlyos munkanélküliséggel sújtott régiónkat.
A kirekesztés mindenféle formáját elfogadhatatlannak tartjuk, melyre nem lehet konstruktív politikát építeni. Az építkezés előbbre való, mint a rombolás! A masírozás, a társadalmi csoportok megfélemlítése nem képes megoldani a problémákat sőt, ellenkezőleg...
A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat tudatában van annak, hogy a jövőnk érdekében, közös erővel kell megfékeznünk a gyűlöletkeltés, és a bűnbakképzés mechanizmusát. Nyilatkozatunkkal egyben aggodalmunkat fejezzük ki, mert e folyamat a történelem megismétléséhez is vezethet.
Felszólítjuk a demokratikus pártokat, egyházak, civil szervezeteket, és az aggódó polgárokat, hogy vessünk véget a Jobbik féle populista ideológiának.
Ez azonban csak úgy lehetséges, ha összefogunk és együttesen juttatjuk kifejezésre akaratukat.
Ennek érdekében a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, 2012. október 17- én egy közös demonstrációt hirdet meg, mely időpontját és a helyét későbbiekben tudatjuk.
Miskolc, 2012. október 4.
(Forrás: Északhírnök)
Kapcsolódó: