Borkai
A barikad.hu információi szerint Győr fideszes polgármestere többek között Rákosfalvy Zoltánnal, a győrszentiváni cigány maffiózók védőjével pihente ki Mauritius szigetén az előző év fáradalmait.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a társaság mikor indult el vagy érkezett vissza Magyarországra, de a múlt hét szombati médiabált, amelynek a polgármester fővédnöke és évek óta rendszeres díszvendége volt (és amely Győr kiemelt jelentőségű eseményének számít) Borkai Zsolt nélkül tartották meg. A polgármester hiánya sokaknak feltűnt.
A győri városháza környékéről úgy értesült a lap, Borkai és Rákosfalvy közeli barátok, és minden évben rendszeresen együtt mennek valamilyen egzotikus helyre nyaralni, egyik alkalommal állítólag jegesmedvére is vadásztak.
Megéri a polgármester barátjának lenni

Rákosfalvy
Amint arról a barikad.hu korábban beszámolt, Rákosfalvy Zoltán az ügyvédje annak a január 7-én lebuktatott kb. 15 fős cigány bűnszervezetnek, mely színesfém-kereskedelemmel és adócsalással milliárdos károkat okozott több országnak.
A maffiózók és drogdílerek pártfogójaként hírhedt Rákosfalvy jó kapcsolata a polgármesterrel nemrég igencsak kifizetődőnek bizonyult: az Audi győri logisztikai központját pont abban a zónában fogják felépíteni, amelyet 2011-ben offshore cégein keresztül – bagóért – maga az ügyvéd vásárolt fel, hogy aztán többszörös haszonnal az önkormányzatnak tovább passzolja azt. Rákosfalvy Zoltán egyébként – Borkai felkérésére – a győri önkormányzat megbízott ügyvédje, és az említett ipari park jogi képviseletét is az ő ügyvédi irodája látja el.
Távol akarták tartani a cigányoktól?
Az ügy érdekessége, hogy a cigánybűnözők elfogása után számos helyi sajtóorgánum – köztük a Kisalföld regionális napilap – arról számolt be, hogy Rákosfalvy Zoltánt külföldön érték el telefonon. Vagyis vélhetően ekkor már megkezdte nyaralását. Egyesek úgy vélik, a NAV kommandósai a rajtaütést direkt olyan időpontra szervezték meg, hogy a bűnözők ügyvédje ne legyen a közelben, és befolyását ne tudja közvetlenül érvényesíteni.
Zoom
Zoom
Nem rossz hely Mauritius
Zoom
A Madagaszkár szigetétől 900 kilométerre keletre található Mauritius egyébként nem rossz hely. A Neckermann utazási iroda honlapján egy kedvezményes egyhetes út 1300-1800 euró között van (per fő), ami forintba átszámolva 390-540 ezer forint.
Népszerű szigetek
Az egzotikus szigetvilág iránt a kormánypárti képviselők meglehetősen nagy vonzalmat mutatnak. 2011 novemberében 11 fideszes megyei közgyűlési elnök vett részt egy Azori-szigeteki „konferencián” az Európai Régiók Gyűlésének keretében, hivatalosan az európai romastratégia elfogadása céljából. A részben közpénzből finanszírozott kéjutazás miatt két Veszprém megyei jobbikos képviselő feljelentést tett, ám a hűtlen kezelés ügyében indított nyomozást a rendőrség tavaly májusban felfüggesztette.
2012 februárjában Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő, V. kerületi polgármester és Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója látogatott meg egy orvosi egyetemet Abu Dzabiban. A kiküldetés körülményei a mai napig nem tisztázódtak teljesen.
Borkai Zsolt és Rákosfalvy József mostani nyaralása a lap információi szerint magánút volt.
(barikad.hu nyomán)
Frissítés: Nyílt levél Borkai Zsoltnak
Tisztelt Polgármester Úr!
Képviselőként a megyeszékhelyen járva fogadóóráimon, de akár a piacon beszélgetve is tömegesen zúdítják rám a győri polgárok jogos panaszaikat. Ezeket egy csokorba szedve várjuk a győri városvezetés mielőbbi érdemi válaszát.
Sajtóhírek szerint Ön ez év elején azzal a Rákosfalvy Zoltánnal vett részt egy újabb luxusnyaraláson, aki a nemrég rács mögé került győrszentiváni adócsaló maffiózók ügyvédje. A sajtó beszámolt arról is, hogy ez az út bizony nem egyedi eset, többször töltötte szabadságát egzotikus szigeteken Polgármester Úr a hírhedt ügyvéddel. Kérdéseink:
1. Igaz-e a hír, és ha igen, nem tartja-e ezt erkölcsileg aggályosnak?
2. A szoros kapcsolat Ön és a maffiózók ügyvédje között közrejátszhatott-e abban, hogy a köztudottan bűnözésből élő klán eddig megúszta a hatóságok vizsgálatát?
3. Elfogadhatónak tartja-e Ön, hogy a fentebb említett ügyvédnek a Fidesz és a győri városvezetés is évekig adóforintok millióiból juttatott megbízást?
4. Miként történhetett meg, hogy az Audi gyár bővítésének kapcsán felmerült telekspekuláció kivizsgálása helyett luxusnyaraláson vesz részt, ráadásul az érintettel?
Döbbenten olvashattuk a megyei napilapban megjelent cikket, melyben a Dunakapu térre tervezett mélygarázs legújabb, minden eddiginél elképesztőbb változatának tervét ismertették. Elfogadhatatlannak tarjuk, hogy egy ilyen horderejű kérdésben nem kérik ki a győriek véleményét!
5. Győr árvízveszélyének fokozása és a város további eladósítása helyett miért nem kérdezik meg a helyi lakosokat arról, hogy mit gondolnak a Dunakapu tér jövőjéről?
Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője
Olvasónk frissítése: Az MNV-től is csordogál némi mellékes a cigányok ügyvédjének
Rákosfalvy Zoltán nem csak a győri önkormányzattól kapott és kap jelenleg is közpénzből finanszírozott megbízásokat. A gazember a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő győri részlegének "'jogi tanácsadója" is, állandó megbízás alapján, havi csaknem 450 000 forintért.
Zoom