Kikapcsolták a közvilágítást Tarnabodon a település tartozása miatt. A társulás másik tagja, a szomszédos Tarnazsadány kért inkasszót. A helyiek szerint romlott a közbiztonság.
Az áramszolgáltató három héttel ezelőtt kapcsolta ki a közvilágítást, mert az önkormányzat több hónapja tartozik – nyilatkozta szerdán a Krónikának Boros Norbert, az Elmű-ÉMÁSZ szóvivője.
Egy szolgáltató akkor képes teljesíteni a szolgáltatást, ha annak ellenértékét megtérítik, itt ez hosszú idő óta nem történt meg. Jelentős a tartozás, ezért kellett kikapcsolni a közvilágítást. Ahogy a számlát kiegyenlítik, abban a pillanatban fény gyúl a faluban – hangsúlyozta.
Pető Zoltán polgármester azt mondta, hiába kaptak 11 millió forint Önhiki-támogatást, az nem volt elég a beszállítói tartozásaik kifizetésére.
Mintegy 11 millió forint az, ami nyomja a vállunkat. Ezek olyan beszállítói hátralékok, amelyek inkasszója bármelyik pillanatban előidézheti azt, ami tavaly júniusban volt, vagyis nem tudunk majd segélyt és béreket fizetni – hívta fel a figyelmet a városvezető.
Az önkormányzat ismét a Belügyminisztériumtól vár segítséget. A polgármester szerint az adósságaikat önerőből nem tudják rendezni. Amíg a helyzet nem javul, 24 órás rendőri jelenlét van a faluban.
(Kossuth Rádió)