Bezár!
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly, Áldáska, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Török miniszter: távoktatással indul a tanév22:23 A brit tudósok legnagyobb felfedezése: mégsem kellene minden fertőzöttet a vírus áldozatának tekinteni22:11 Hazai illúziók22:04 A Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójára emlékeztek Oroszországban21:48 Aszad: az amerikai szankciók a terroristáknak nyújtanak támogatást21:32 Európa legkorábbi ismert csonteszközeit azonosították20:53 Oroszország önellátóvá teszi magát ritkaföldfémekből20:22 "Szervezetünk nagyon meggyengült" - Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből20:02 Hát persze hogy aggódik Pompeo a fehéroroszországi fejlemények miatt19:40 Levelet kapott az Opre Roma, rossz hír van benne19:25 Egy keréken, 236-tal hajtó motoros balesetezett - másnap19:09 Hárman meghaltak, hatan megsérültek a skóciai vonatbalesetben18:38 Ideges volt a fiatal, teljesen érthető, hogy összetörte Veszprém herendi életfáját18:13 Meglepődött a nagymama, amikor drogos purdék helyett rendőrök nyitottak be hozzá17:56 Megtalálták a T-rex unokatestvérét
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

Fellegi Washingtonban: minden párt örül a nálunk zajló zsidó reneszánsznak, csak a Jobbik nem

Reklám

Az antiszemitizmus kérdésében világos demarkációs vonal húzódik a Jobbik, illetve a jobbközép kormány és a magyar politikai fősodor többi pártja között - jelentette ki szerdán Washingtonban Fellegi Tamás volt nemzeti fejlesztési és tárca nélküli miniszter, aki "tanúként" szólalt fel az amerikai képviselőház külügyi bizottsága egyik albizottságának az európai antiszemitizmusról és a politikai iszlámról tartott meghallgatásán.

Fellegi felszólalása három alaptételre épült. Az első szerint az antiszemitizmus erősödőben van Magyarországon, aminek magva a magyarországi demokratikus átmenet tökéletlensége miatti csalódottság, valamint a mély politikai, erkölcsi és gazdasági válság, amely szerinte 2006 óta uralja Magyarországot.
A második szerint "a társadalom 10 százalékának támogatását élvező" Jobbik egy nyíltan antiszemita párt.
A harmadik alapvetés szerint Magyarországon a zsidó élet reneszánsza zajlik, amit minden fősodorbeli párt üdvözöl és bátorít.
Frissítés: Jobbik: Izrael és a cigányok viselkedéséről nem mi tehetünk
A Jobbik szerint a lényegi kérdésekben valóban igazi frontvonal van köztük és az összes többi párt között, a zsidóság kérdése azonban nem érdekli őket, származás alapján ugyanis nem tesznek különbséget az emberek között. A párt szóvivője elmondta, építő és romboló egyénekre osztják a társadalmat, arról pedig nem tehetnek, hogy a cigányság jelentős része az utóbbi kategóriába sorolható, Izrael pedig élen jár a magyar érdekek sértésében.
Mirkóczki Ádám Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter szerdán Washingtonban tett "tanúvallomására" reagált így az MTI-nek.
A Jobbik szóvivője szerint a valódi demarkációs vonal nem az antiszemitizmusban, hanem a "lényegi kérdésekben" van köztük és az összes többi párt között. Mint mondta, az igazán súlyos kérdésekben, így például az Európai Unió, az államadósság és a NATO ügyében csak a Jobbik fogalmazott meg különálló véleményt az elmúlt 23 évben, a párt pedig büszke is erre a demarkációs vonalra.
Mirkócki Ádám kiemelte, Fellegi Tamás és a kormány a többi politikai erőhöz hasonlóan "szánalmas módon," folyamatosan a politikai korrektség jegyében "mindenki előtt meghunyászkodnak állandóan, ha Izrael, ha Amerika, ha Brüsszel érdekéről van szó". Kijelentette azt is, hogy a Jobbik soha nem ment volna el egy amerikai albizottságba "tanúskodni".
Az ellenzéki politikus úgy látja: "aki ma nevén nevezi a tényeket arra rásütik azonnal, hogy antiszemita, rasszista". Pedig egyáltalán nem vagyunk antiszemiták vagy rasszisták - tette hozzá, aláhúzva: "kétféle embertípust ismerünk: építőt és rombolót, nem tehetünk róla, hogy például a cigányság jelentős része Magyarországon a romboló kategóriába tartozik".
"Mi is nagyon sajnáljuk, ezt inkább meg kéne oldani, nem pedig cigányellenességről beszélni" - húzta alá Mirkóczki Ádám, aki ellentmondásosnak nevezte Fellegi Tamás azon kijelentését, miszerint az antiszemitizmus erősödése mellett zsidó reneszánsz is tapasztalható lenne Magyarországon. A szóvivő erről azt mondta, nem különböztetnek meg senkit származása alapján. "Abszolút nem érdekel, hogy ki zsidó, meg ki nem zsidó, az érdekel, hogy Magyarország gazdasági és politikai érdekeit kik sértik, hát abban Izrael sajnos élen jár" - fogalmazott.
2. frissítés: Az MTI híre a Fellegi-beszéd után elhangzottakról:
Fellegi felszólalása után Andrew Srulevich, a Rágalmazásellenes Liga (ADL) amerikai zsidó szervezet európai ügyekért felelős igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Jobbik nemcsak egyike a magyarországi politikai vetélytársaknak, hanem szerinte komoly veszélyt jelent a magyar demokráciára. Az antiszemitizmussal szembeni más magyar hivatalos fellépések mellett új és pozitív megnyilvánulásként emelte ki, hogy a kormány a Gyöngyösi-felszólalás után képviselőt küldött a civil tiltakozó megmozdulásra.
Andrew Baker rabbi, az EBESZ elnökének az antiszemitizmus elleni küzdelemre létrehozott hivatalának képviselője Magyarországgal kapcsolatban elismerte, hogy a kormányfő általánosságban felemeli hangját az antiszemitizmus ellen, de kifogásolta, hogy nem emelte fel hangját "a szélsőséges íróknak a tantervbe való felvétele ellen".
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready