Az Új Magyar Gárda közleménye:
Rendhagyóra sikeredett az idei nemzeti ünnepünk. Az időjárás nem volt kegyes, sőt kegyetlen volt az országhoz. Március 15-e nem úgy indult, mint szokott, hanem sorozatos felhívásokkal, melyek elmaradó köztéri rendezvényekről szóltak.
Aztán kezdetét vette a rossz hírek áradata. Autókban rekedt családok, elakadt járművek, megközelíthetetlen települések, áram nélkül maradt falvak, magukra maradt, kétségbeesett emberek.
Az Új Magyar Gárda tagjai ezúttal is azonnal elindultak minden irányba, ahol segítségre volt szükség. Pénz, paripa, fegyver nélkül, hittel, erővel, akarattal.
Zoom
Kisebb csoportokra osztva, mire a Belügyminisztérium megnyugtató sms-e megérkezett, bajtársaink már a bajbajutottak mellett voltak.
Zoom
Élelmet, vizet osztottak, ideiglenes szállásokra vitték a rászorulókat, autókat ástak ki a hóból, megközelíthetetlen települések szabadítását kezdték meg.
Zoom
Tették ezt a rendőrök tudtával. Reméljük, nem lesz ebből sem nekik, sem a bajtársainknak problémájuk.
Tisztelt Belügyminisztérium! Köszönjük, hogy egy sms erejéig gondolt ránk, de az sms most kevés volt. Szerencsére a gárdisták minden tanácskozósdi, sajtótájékozósdi dolgok helyett ismét tették a dolgukat.
Reméljük, a jól megszokott módon önök pedig ismét vállon veregetik egymást, és kitüntetéseket osztanak a frappáns szöveges üzenet megfogalmazójának és szétküldőjének.
Szebb jövőt!