Olvasóink nagy része számára ismerős a Bosszút állt a fajtársak kitessékeléséért az RTL Klub: lejáratónak szánt riportot készítettek Érpatakról című cikkünk, hiszen eddig közel ötvenezren nyitották meg, és több mint négyszázan tetszikelték. Ennek a riportnak egyik főszereplője egy bizonyos Szőllősi Gábor nevű TASZ-aktivista, aki Érpatakon él. Nos, valakit annyira felháborított a szóban forgó összeállításban nyújtott alakítása (vagy akár az addigi érpataki tevékenysége, nem tudhatjuk), hogy megbeszélt vele egy találkozót, elment a településre, és behúzott neki kettőt. Szőllősi most az érpataki polgármesterre és portálunkra akarja kenni a sarat, ebben - mily meglepő - partnere az Átlátszó.hu és a HVG is.
Zoom
Szőllősi a plüssállatkáival - talán velük játszotta el a megveretését is
Az Átlátszó.hu így számol be az esetről, készpénznek véve mindent, amit a cigány előad, elvégre ők sosem hazudnak:
"Egy héttel ezelőtt csalták ki az érpataki temetőhöz és verték meg Szőllősi Gábort, a Társaság a Szabadságjogokért érpataki jogvédőjét. Szőllősit március 13-án egy önmagát a Szegedi Tudományegyetemen kutatónak kiadó nő hívta fel, hogy szeretnének interjút készíteni vele.
A nő ezután átadta a telefont egy férfinek, aki nem mutatkozott be érthetően, viszont állítólagos operatőrként egy találkozót beszélt meg a jogvédővel a helyi temetőhöz. Szőllősi a megbeszélt időpontban megjelent a temető melletti buszmegállóban, de a “forgatócsoport” nem volt ott. Miután telefonon azt jelezték neki, hogy úton vannak Debrecenből és meg fogják ismerni, egy férfi lépett oda a jogvédőhöz, aki nem beszélt, hanem egyből ütött. A piros sapkát és kapucnit, de ruháján semmilyen feliratot vagy jelképet nem viselő támadó több ütést mért Szőllősire, és vélhetően kés is volt nála. Miután a jogvédő lefogta, a támadó berohant a temetőbe.
A helyszínen ezután egy CB rádiót találtak, melyet valószínűleg a dulakodás közben vesztett el a kapucnis. Az alább olvasható kihallgatási jegyzőkönyvből kiderül, hogy a támadás előtt pár nappal a kurucinfó szélsőséges portálra feltették Szőllősi fotóját és válogatott cigányozások és zsidózások mellett azt írták, hogy móresre kell tanítani, mert Orosz Mihály Zoltán polgármestert támadja."
Itt jövünk tehát képbe mi. A vonatkozó jegyzőkönyv-részlet, melyből nemcsak az derül ki, hogy titkolja, mit állapított meg nála a vizsgálat, hanem az is, hogy annyira nem tudja, miről beszél, hogy portálunk nevét is helytelenül adja meg, ráadásul két alkalommal:
Zoom
Mit tesznek erre az Átlátszó "tényfeltáró" újságírói? Még csak meg sem nézik, milyen cikkekről van szó egyáltalán, mehet is ki vezető anyagnak (amit persze azonnal, szinte ugyanezzel a címmel átvesz a HVG is):
Zoom
Ez ám az oknyomozás, hiteles tájékoztatás és a többi!
Ezennel tudomásukra hozzuk, ha már a keresőt nem tudják használni, hogy Szőllősiről összesen három alkalommal volt szó portálunkon (a képre kattintva a cikkhez lehet eljutni):
1:

2:

3:

Hogy is áll a cikkben (és az ehhez alapul szolgáló jegyzőkönyvben)? "A kurucinfó szélsőséges portálra feltették Szőllősi fotóját és válogatott cigányozások és zsidózások mellett azt írták, hogy móresre kell tanítani, mert Orosz Mihály Zoltán polgármestert támadja."
Éppen csak az hiányzik a "tényfeltárásból", hogy egy nagy fekete autóban szerkesztjük a portált - annak is kb. ennyi valóságalapja lenne, mint amennyi a fentiekből láthatóan a cigány vallomásának van. Persze a gárdafantom után semmin sem csodálkozunk.
Azt pedig ugye senki sem gondolja komolyan, hogy egy TASZ-os cigány miatt utólag meghamisítottuk a saját cikkeinket - nem mi szoktunk hazudni és hamisítani. Amúgy meg törtünk már nála egy-két fokkal fajsúlyosabb antimagyarok orra alá is borsot, és nem futamodtunk meg. Nem a portálunk nevét sem tudó "jogvédő" feljelentésétől félünk tehát, csak egyszerűen nem szeretjük a hazugságot.
Reméljük, az Átlátszó.hu bemutatja a vallomáshoz mellékelt nyomtatott példányt is, ami Szőllősi szerint alátámasztja a szavait az "uszító cikkekről" - mi legalábbis nagyon kíváncsiak lennénk rá.
(Kuruc.info)