A kormány élesen elhatárolódik és fellép minden antiszemita, illetve kisebbségeket vallásában, vagy származása miatt sértő szervezkedéssel szemben - szögezte le a kormányszóvivő csütörtökön más témában tartott sajtótájékoztatóján a Parlamentben. (Milyen jó lenne, ha a magyarokat sértő szervezkedésektől is ugyanilyen lelkesen határolódgatnának el! Ehelyett részt vesznek rajtuk, mint pl. most Orbán a cionisták nagygyűlésén - a szerk.)
Giró-Szász András ezt arra reagálva mondta, hogy ifjabb Hegedűs Loránt május 4-re a Zsidó Világkongresszus közgyűlésének kezdetére - amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz - antibolsevista és anticionista népgyűlést szervez.
A kormányszóvivő kiemelte: a kormány eddig minden egyes alkalommal világossá tette, hogy élesen elhatárolódik a kisebbségeket sértő megnyilvánulásoktól. Nem hiszi, hogy ezen álláspontjukat bárki meg tudná kérdőjelezni - tette hozzá Giró-Szász András megjegyezve, hogy a kormány intézkedéseit számtalan nemzetközi zsidó szervezet pozitívan értékelte.
(MTI nyomán)