Bezár!
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin, Gyöngyvér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:53 1300 újságíró közvetít Brüsszelből22:44 Családi ház udvarába csapódott be egy ittasgyanús siklóernyős Mezőberényben22:25 Hadházy és Szél cirkusz nélkül is bejut vasárnap este az NVI-hez21:47 Háromezerre apadt a sárgamellényesek száma21:20 Ez is csak egy mihaszna influenszer: angyalszobornak esett neki vésővel az Instagram-modell20:57 Egy kaliforniai bíró Trump határkerítése ellen ítélt20:33 Megválasztotta új elnökét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata20:15 Tájkép csata előtt19:58 Két tucat áldozatot szedett eddig az özönvíz Afganisztánban19:43 Vajon tényleg csak a szegénység az oka?19:31 15 éves a Harcos márka! - Íme 2019 újdonságai (x)19:21 Nem a náci Magyarországon kockázatos a kipa viselése, hanem a kiheréltsége miatt agonizáló Németországban18:56 Az úzvölgyi temetőgyalázás miatt demonstráltak Csíkszentmártonban - kampányban próbálja határozottabb arcát mutatni az RMDSZ18:41 Kigyulladt a nagykanizsai hulladéklerakó-telep18:25 Tóth Bertalanra és Szabó Tímeára gerjednek a legperverzebb győri fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók ::

2006-os szivárogtatás: Gyurcsány tagad, a Jobbik nemzetbiztonsági vizsgálatot kezdeményez

Reklám

A Jobbik az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának vizsgálatát kezdeményezi a csütörtök délután számos portálon megjelent, a Wikileaks által a 2006-os őszi eseményekkel kapcsolatban kiszivárogtatott levelezések kapcsán.
Erről Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt képviselője beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
A politikus felidézte, csütörtök délután számos portálon megjelentek azok a Wikileaks által kiszivárogtatott levelezések, amelyek többek között a 2006-os őszi eseményekről szólnak.
Utalt arra, hogy korábbi hírforrások szerint 2006. október 23-a előtt nem sokkal 120 izraeli katona érkezett és folytatott "rutingyakorlatot" a Ferihegyi repülőtéren a legnagyobb titokban, de arról senki nem számolt be, hogy ennek a gyakorlatnak bármilyen tapasztalatokkal milyen vége lett, és, hogy elmentek volna a katonák.
A 2006. őszi történéseket felidézve azt mondta: szemtanúk beszámolói szerint több esetben különböző rendőrök, vagy rendőri egységekhez tartozók angol, illetve más idegen nyelven beszéltek egymással.
Mirkóczki Ádám elmondta: a nemzetbiztonsági bizottság vizsgálata során tisztázni kívánják a kiszivárogtatott információk valóságtartalmát, és szeretnék kideríteni, kik tudtak az izraeli katonák érkezéséről, azt kik és miért engedélyezték. Ezzel összefüggésben elsősorban a Gyurcsány-kormány és a szakbizottságok tagjaira, valamint országgyűlési képviselőkre gondol - mondta.
Szeretnék meghallgatni továbbá Ilan Mor izraeli nagykövetet, hogy egyebek mellett tisztázza országa szerepét a katonák érkezésében, illetve esetlegesen a 2006-os utcai eseményekben.
Az információs, az alkotmányvédelmi és a katonai nemzetbiztonsági szolgálat vezetőit is megkérdeznék a napvilágot látott információkról - jelezte.
Az ellenzéki politikus szerint ha a levelezésekben szereplő állítások, és feltételezések megállják helyüket - akkor felmerül a hazaárulás lehetősége is többek között a Gyurcsány-kormány szereplőivel összefüggésben.
Mirkóczki sajtótájékoztatója videón:
Gyurcsány persze tagad
"Ha viccelődni lenne kedvem, akkor azt mondanám, hogy az izraeli terrorelhárítók a szemlőhegyi házam kertjében sátoroztak, és onnan indultak a bevetésre, most pedig nagyon meg vagyok ijedve hogy lelepleződtem" – reagált a szemkilövető miniszerelnök a legfrissebb WikiLeaks-anyagokra.
"De ez az ügy nem vicces, hanem tragikomikus. Nem tudom, miért kell ennyire félni tőlem, lassan minden napra jut egy titkosszolgálati leleplezés, de nagyon nem bánom, hogy a bírálóimnak remeg a lába" – folytatta Gyurcsány.
"Ami meg a lényeget illeti: ekkora marhaságot már régen olvastam. Szerintem az olyan kötelező szavakon kívül, mint az "és" és az "az" egyetlen érdemi igaz állítás nincs a levelekben. Bátorítom a mai kormányt, amely hozzáfér minden adathoz, a bevetési és repülési jegyzőkönyvekhez, naplókhoz, hogy hozzon mindent nyilvánosságra, amilye van, nem kell a személyiségi jogaimmal sem foglalkozniuk. Hajrá Orbán Viktor!"
Arra a kérdésre, hogy miről tárgyalt Izraelben a szír férfi meggyilkolása előtti hetekben, a volt miniszterelnök elmondta, hogy külföldi útjairól, az ott folytatott tárgyalásokról mindig rendre beszámolt. "Izraelben semmilyen bizalmas megbeszélést nem folytattunk, hadiipari, biztonsági, nemzetbiztonsági kérdésekről érintőlegesen sem beszéltünk, még a feltételezés abszurd és légből kapott."
(MTI - Index nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready