Solymosi Sándor polgármester
Elkeserítő levelet kaptak a héten Kistarcsa város 65. életévüket betöltött nyugdíjas lakói, akik egyedül élnek ingatlanjukban. A város fideszes többségű önkormányzata Solymosi Sándor polgármester vezetésével úgy döntött június 19-én, hogy július 1-től megvonják tőlük az 50%-os hulladékszállítási díjkedvezményt. A jövőben csak a 10%-os rezsicsökkentésben részesülhetnek, mint mindenki helyben. Az első emelt összegű számlát augusztusban kapják meg.
Nem sokáig élvezhették az 50%-os díjkedvezményt az egyedül élő 65 éven felüliek, mindössze 6 hónapig. Januárban lökte oda nekik a helyi fideszes többség olcsó propagandafogásként, már a választási kampány részeként.
De csak eddig tartott a szociális kirakatpolitika, most minden indoklás nélkül emelkedett havi rezsiköltségük 40%-kal. A különbség kell a jobb körülmények között élőknek, a nagyobb keresetűeknek, a fiatal aktivistáknak, akik majd biztos elmennek szavazni.

A fideszes városvezető
Az öregek könnyebben maradnak otthon, beteges, bizonytalan választók, kitől vegyenek el, ha nem tőlük? Mindig a kiszolgáltatottakat alázzák és nyomorítják meg először, a legkisebb ellenállás irányába velük kezdik a sort, ha hazudni, ha csalni kell. Ők koruknál fogva hiszékenyebbek, könnyebben bedőlnek a nagy szemfényvesztésnek. Nagy győzelem ez, Viktor!


(Munkatársunktól)