A Jobbik kormányzati pozícióba kerülése esetén egyszerűen betiltaná az egész országban a Budapest Pride-hoz hasonló deviáns, provokatív, magamutogató programokat - jelentette ki az ellenzéki párt szóvivője csütörökön Budapesten.
Mirkóczki Ádám sajtótájékoztatóján leszögezte: "szó sincs arról, hogy a Jobbik nem mer ellentüntetést szervezni" a fesztivál szombati felvonulása idejére, de inkább nagycsaládosoknak szervezne programokat egész évben az ország egész területén.
A szóvivő szomorúnak nevezte, hogy hírportálok és multinacionális cégek egymással versenyezve állnak a szombati felvonulás élére. Szerinte ha ezek a cégek legalább egyszer részt vettek volna ugyanekkora lelkesedéssel egy nagycsaládos programon, akkor nem itt tartana az ország. Úgy vélte: még mindig sokaknak érdeke a deviancia terjesztése, egy beteg társadalom legitimációja.
Azoknak a nagykövetségeknek, akik közös nyilatkozatban támogatták a szombati felvonulást és a fesztivált a Jobbik azt tanácsolja, hogy ugyanezzel az elánnal a saját országukban propagálják a devianciát.
Mirkóczki Ádám sajnálatosnak és megdöbbentőnek tartja, hogy a történelmi egyházak erről a nyíltan család-, gyermek- és normalitásellenes rendezvényről fülüket-farkukat behúzva hallgatnak ahelyett, hogy kiállnának ki az igazi értékek: a család, a gyermekek és az egészséges nemi identitás mellett.
(MTI nyomán)