A Jobbik Magyarországért Mozgalom az ózdi cigánytelepeken történő vízvételi korlátozást csupán félmegoldásnak tartja. Mint ismeretes, az ózdi képviselő-testület döntése alapján Ózd cigányok lakta területein minimalizálta a közkutak vízvételi lehetőségét, mivel a helyiek ipari mennyiségű vizet használtak fel, és ezzel 13 millió forint kárt okoztak az önkormányzatnak.
A Jobbik véleménye szerint a fogyasztásért mindenkinek fizetnie kell, az elfogadhatatlan, hogy a dolgozó emberekkel fizettessék meg, amit a dolgozni nem akarók felhasználnak. A párt mélységesen felháborítónak tartja a DK és az MSZP hozzáállását az ügyhöz, mivel az ingyenélés elősegítése és a bűnözők támogatása minden tisztességes embert felháborít.
Azt is közölték, hogy támogatnának egy olyan megoldást, ami a villanyóráknál már működik, az előre feltöltött kártyás fizetési rendszert.
Ózd városa nem köteles milliókat költeni a cigányság pazarló életvitele miatt, miközben a magyar embereket sem munkával, sem lehetőségekkel nem tudja a város segíteni. A megoldás Ózdon és az egész országban egy értékalapú társadalom létrehozása - aki termel, az tud fogyasztani, aki nem termel, az nem fogyaszt. A magyar társadalomban mára egyöntetű az a vélemény, miszerint senki nem akar élősködő és bűnöző rétegeket eltartani! - írja közleményében Egyed Zsolt országgyűlési képviselő.
Közben a víztolvajok és az őket uszító zsidók tüntetést szerveznek hétfő délután 3 órára az ózdi önkormányzat elé, azt követelve, hogy "azonnal nyissák meg a közkutakat a város lakói számára".
(Kuruc.info - MTI nyomán)