Magyarország nem revizionista álláspontot képvisel, hanem alkotmányos felelősséggel tartozik a határon túli magyarokért, ezt pedig a magyar külpolitika felvállalja - hazudta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Zoom
Az oláh, tót és rác seggek szakavatott nyaldosója így magyarázkodott: az elmúlt napokban sok megalapozatlan vád fogalmazódott meg Magyarországgal szemben arról, hogy milyen a viszonyunk a szomszédos országokkal és a határon túli magyarokkal. A fő vád az, hogy "Magyarország egyfajta protektorátust akar vállalni a határon túli magyarok felett - ez a revizionizmusnak egy eléggé nyílt vádja -", valamint az, hogy instabilitást teremt a régióban. (Már megint hazudik a barom, hiszen amikor Ausztria Dél-Tirol esetében vállalt védhatalmi státust, az sem volt revizionizmus, de ezek a gyáva senkik azért mentegetőznek így, nehogy bármit is lépniük kelljen a külhoni magyarság érdekében, azaz nehogy védelmet biztosítsanak nekik.)
A hazaáruló újra megnyugtatta a hazánkat megszállás alatt tartókat: Magyarország nem revizionista, hanem "alkotmányos felelősséget visel a határon túli magyarokért, ami a nemzet szétszakítottságából fakad". (Magyarul: nesze semmi, fogd meg jól!)
Az államtitkár továbbá azt a valótlanságot állította, hogy az elmúlt években Magyarország "szomszédaival" "látványosan sikerült konszolidálni a helyzetet", "kiegyensúlyozottak a kétoldalú kapcsolatok". (Ami ugye abból fakad, hogy amikor a magyart üldözik, verik, alázzák, akkor a "nemzeti ügyek kormánya" gyáván hallgat, ezért nincs államközi konfliktus.) Példaként említette a "történelmi megbékélést" Szerbiával, továbbá azt, hogy "Szlovákiával is sikerült stabilizálni a kapcsolatokat". Románia esetében is erre törekszik Magyarország - beszélt félre a félnótás.
Németh Zsolt mindezt azzal koronázta meg, hogy hozzátette: "Traian Basescu fontos szerepet játszott a magyar-román kapcsolatok stabilizálásában, erről nem szabad elfeledkeznünk"...
Igen, ez az alak a "magyar" Külügyminisztérium Kádárékat is alulmúló parlamenti államtitkára - immár három éve, nagynemzeti kormányfőnk pedig a jelek szerint tökéletesen elégedett vele, hiszen hivatalában tartja. De persze aki Basescu barátja...
(Kuruc.info - Kossuth Rádió nyomán)
Kapcsolódó: