A magyar iskolákban a világon elsőként kötelező lesz tanítani és tanulni a magyarországi cigányság történetét és "kultúráját". (A történet fejezetnél reggeltől estig lehetne sorolni az általuk elkövetett magyarellenes bűncselekményeket, a "kultúra" esetében azonban elég nagy gondban lehetnek a tanárok, hogy mivel töltsék ki az időt...)

A különböző felzárkózási programokkal a kormányzat azért küzd, hogy a hátrányos helyzetben élő emberek elhiggyék, ki lehet törni a szegénységből - mondta 2013. június 27-én Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter egy az érintetteknek indított képzés megnyitóján a Magyar Tudományos Akadémián.
A cigányságra utalva arról is beszélt, hogy negatív identitásra - "elnyomásra, üldözésre" - nem lehet méltóságteljes emberi életet építeni, ehelyett "a kulturális önazonosságtudat megerősítésére van szükség"; szavai szerint ugyanis "az értékeken keresztül lehet egymáshoz közeledni".
Úgy vélte, ha az iskolákban megtanítják, "mit adott a magyarországi cigányság a magyar kultúrának", akkor "össze lehet kötni a társadalmi felzárkózást a kulturális identitás megerősítésével".
A miniszter arra - a médiában szerinte kevés figyelmet kapó - változtatásra hívta fel a figyelmet, hogy 2013. szeptember 1-jétől, a világon elsőként, a magyar iskolákban kötelező lesz tanítani és tanulni a magyarországi cigányság történetét és "kultúráját".
És hogy mire számítsunk? Kiderül majd, hogy a cigányság értékteremtő, szorgalmas nép, melyet idetelepülése óta kirekesztenek és üldöznek a rasszista magyarok, a második világháború alatt még ki is irtották őket legalább egyszer (azért vannak ilyen kevesen). Pedig milyen tehetségesek stb., lásd pl. az alábbi rajzfilmben is, milyen jól táncolnak, miközben a magyar lányok még erre sem képesek...
Az igazi kihívás majd az lesz, amikor meg kell(ene) a diákoknak magyarázni, hogy miért nem a tankönyvekben megfestett jóravaló néppel találkoznak az osztályban, az utcán vagy a bűnügyi hírekben...
(Kuruc.info - MTVA nyomán)