A hivatalos eredmények szerint a város 2-es számú egyéni választókerületében a fideszes Kovács Ágnes 384 érvényes szavazatot kapott. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjeként induló Terényi Attila 315, a Jobbik jelöltjeként induló Homokiné Garancz Henrietta 55 szavazatot kapott. A három független jelölt közül Zsoldos Mihályra nyolcvanegyen, Kiss Istvánra harmincan, míg Oberkamp Péterre húszan voksoltak.
A jegyző tájékoztatása szerint a választáson a 2909 szavazásra jogosult 30,4 százaléka vett részt. A 35 ezer lakosú Vác képviselő-testületében jelenleg tizennégyen politizálnak: hat fideszes, három szocialista, két kereszténydemokrata, egy jobbikos, valamint két független képviselő. A választást Csuka István (Fidesz) képviselő halála miatt kellett kiírni.
A Fidesz szerint a váci időközi választás eredményei azt tükrözik, hogy a váciak sem kérnek "a bukott baloldalból se együtt, se külön-külön". A párt vasárnap esti közleményében kiemeli, hogy a váci időközi önkormányzati képviselő-választáson Kovács Ágnes, a Fidesz-KDNP jelöltje legyőzte a baloldal jelöltjét. Ahogy a váciak többsége, úgy a magyarok többsége sem kér ugyanazokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot és a magyar településeket - fogalmaznak.
Az MSZP szerint a nyírbátori és a szigetszentmiklósi időközi választás eredménye után a vasárnapi váci voksolás üzenete is egyértelmű: van esély a fordulatra, van esély a kormányváltásra. Török Zsolt az időközi önkormányzati képviselő-választás eredményét kommentálva azt mondta az MTI-nek: a hagyományosan jobbos váci körzetben a Fidesz-KDNP 861 szavazatot kapott 2010-ben, ami most "drasztikusan visszaesett" 384 voksra.
(MTI nyomán)