Mégsem lesz állami Trianon-múzeum Budapesten - egyelőre, a Fidesz ugyanis azt állítja, nem tett le az intézmény megvalósításáról. A kérdés csak az, ki hisz el már nekik bármit is.

Beadja, bejelenti, visszavonja, majd ugyanezt még egyszer-kétszer - jó kis játék
Mint ismeretes, L. Simon László október végén azt kezdeményezte, hogy a megemelt áfabevételekből 2 milliárd forintot irányozzon elő a 2014-es költségvetés egy új, fővárosi Trianon-múzeum létrehozására. Most kiderült, hogy ebből egyelőre nem lesz semmi, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke ugyanis visszavonta költségvetési módosító javaslatát.
L. Simon László az Index kérdésére ezt azzal indokolta, hogy a Fidesz frakcióvitáján "nem tartották egyelőre kellőképpen kiérleltnek a szakmai koncepciót", ezért az NKA vezetőjét, volt kulturális államtitkárt arra kérték, hogy alaposabb előkészítés után tavasszal nyújtson be újabb javaslatot. L. Simon azt állította, hogy semmiképpen nem tesz le a tervről, és a tél jelentős részét az intézmény koncepciójának részletes kidolgozására szánja.
Bár a frakcióban lefolytatott vitáról nem mondott többet, annyit hozzátett, hogy nem akartak egy politikailag támadható tervezetet letenni az asztalra, és egy konszenzuálisan elfogadható koncepcióra törekednek. Tavasszal térnének vissza a kérdésre, de azt nem tudjuk, hogy erre valóban már a választások előtt sor kerülne-e.
Az Index szerint mindenesetre feltételezhető, hogy kampányidőszakban nem akartak támadási felületet adni. Vajon kinek? - tehetjük fel a kérdést, annak tudatában, hogy ebben az országban csak az úgynevezett holokausztról szabad megemlékezni... És - ez is érdekes - az erre vonatkozó javaslatokat sosem vonják vissza, pedig nem kétmilliárdról van szó, hanem annak többszöröséről. Így marad a hanukázás és a holokausztozás a "nemzeti" kormány regnálásának hátralévő részében is.
(Kuruc.info - Index nyomán)