Őrizetbe vette a rendőrség azt a három fiatalt, akik több köztéri menórát és emléktáblát rongáltak meg a hétvégén Budapesten.
A rendőrségre szombaton kora reggel jelentették be, hogy ismeretlenek megrongálták a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren és a Városház parknál felállított, a hanuka tiszteletére emelt emléktáblákat. Az elkövetők alakját több térfigyelő kamera is rögzítette, a rendőrség ezért a térfigyelő kamerák felvételeit nyilvánosságra hozva igyekezett azonosítani az illetőket:
Miután az érintettek "felismerték magukat" a közzétett felvételeken, közülük ketten önként jelentkeztek vasárnap este a II. kerületi rendőrkapitányságon. Harmadik társukat egy órával később a bűnügyi bevetési osztály munkatársai fogták el, majd mindhármukat őrizetbe vették.
Egyikük, egy 19 éves fiatalember beismerte a rongálást, miként azt is, hogy nem volt józan az eset idején; társai elmondták, hogy ők nem vettek részt a bűncselekmény elkövetésében, de jelen voltak.
A 19-20 év közti diákok ellen vallási tisztelet tárgyának megrongálásával elkövetett rongálás miatt indult eljárás, s a rendőrség javaslatot tett a gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állításukra.
(HavariaPress)