A rezsiharc élharcosai - vagy akiket akaratukon kívül "kubatovizáltak" - szívhez szóló levelet kaptak a rezsicsökkentés újabb frontvonalának megnyitásáról. "Magyar Csapatot" is szerveznek a bátor forradalmárok azt sugallva, aki nincs velük, az ellenük.
Azon kiváltságosok, akik eddig is a rezsiharc „élharcosai” voltak, vagy akaratukon kívül az ezt dokumentáló listára kerültek, minden bizonnyal kaptak abból a szívhez szóló levélből, amit Karcagon dr. Fazekas Sándor miniszter és Orbán Viktor jegyez. A levélben értesítik a rezsiharcosokat, hogy a Fidesz nekirugaszkodik a rezsicsökkentés harmadik fordulójának, ami kemény harcnak ígérkezik. Itt ugyanis magával az EU-val kell szembenézni, és a cél annak elkerülése, hogy másodrendű uniós állampolgárok legyünk. A harc érdekében - alig kirekesztő módon - „Magyar Csapatot” szerveznek, ahová várják a harcos társakat.
Íme a lelkes beszervező és „kolduló” levél, illetve a mellékelt csekk. Fizess!
A "Magyar Csapat" és a rezsiharc támogatása persze nem két fillér, ezért – nem mellesleg – mellékelnek egy csekket is, amin mindenki kedve szerint adakozhat ahhoz. Pofátlan akciójuk nemcsak lenézi az embereket, hanem álságos is, ugyanis a levelet jegyző vidékfejlesztési miniszter a levélben az EU-ellenesség élharcosának láttatja magát, míg a Népszabadságban arról nyilatkozik, hogy az Európai Unió nélkül a magyar mezőgazdaság hanyatlana, és hogy milyen hasznos az Unió, sőt lépten-nyomon EU-s pénzből épült beruházásokat ad át, lenyúlva még az avatási ceremóniát is a helyi fideszes vezetők elől.
A Fidesz - illetve Karcagon és környékén dr. Fazekas Sándor - nem csinál mást, mint hűen kiszolgálja, sőt dicsőíti az Uniót, ugyanakkor az embereknek azt hazudja, hogy megvédi őket az EU-tól, és szabadságharcot vív azzal. Ez kész átverés.
Adakozzon hát, és küldje sárga csekken a „szegény kiszolgáltatott” Fidesznek rezsiharcra a megtakarított rezsijét, alakítsanak "Magyar Csapatot", mert a kétharmaddal nem megy a harc!
Már vizionáljuk is, hogy a frissen megalakult "Magyar Csapatok" a rezsicsökkentésben renitens, áramcéges munkatársakat hogyan fogják látványosan fenyegetni az utcán, és nyomában lesznek a nem megfelelő betűméretben író gázcégeknek is. Kommandósokkal fogják járni a társasházakat, „adakozásra” kényszerítve azok közös képviselőit, ha nem tudták kiszámolni és kiplakátozni a megtakarított rezsi összegét. Majd a rejtegetett, fel nem tüntetett rezsit fogják lefoglalni a szolgáltatók titkos rejtekhelyeiről is. Végső megoldásként pedig elrendelhetik a rezsisöprést is.

Ez egy pofátlan bohózat, egy lenéző sértés az ország épeszű lakosságával szemben.
(Karcagjobbik.tv nyomán)
Frissítés: Jobbik: nincs róla tudomásunk, hogy valaki hadat üzent volna Magyarországnak az energiaárak csökkentése miatt
A Jobbik szerint felesleges és költséges az embereket rezsiharcra verbuválni, arra bármilyen propagandát vagy mozgósítást folytatni - adja hírül az MTI.
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ha a kormánynak fontos az ügy, akkor törvényben garantálja, hogy a választások után sem fognak az árak elszabadulni, vagy szándéka hitelességének bizonyítására adjon ki erről egy politikai nyilatkozatot.
Az ellenzéki képviselő Orbán Viktor miniszterelnök a napokban sokaknak megküldött - a rezsiharc melletti kiállásra felhívó - levelére utalva arról beszélt, az országgyűlés elsöprő többsége támogatta a lépéseket, és nincs tudomásuk arról, hogy azóta bárki meggondolta volna magát. Jelezte azt is, arról sincs tudomásuk, hogy az EU, a NATO vagy valamelyik nemzet hadat üzent volna Magyarországnak az energiaárak csökkentése miatt.
A jobbikos politikus közölte, mivel nem tudják, kivel szemben kellene megvédeni a rezsicsökkentést, ezért érthetetlennek tartják a mozgósítást, a drága kormányzati propagandát.
A szóvivő szerint két dolog lehet a kiküldött levelek és a mozgósítási szándék mögött; vagy skizofrén a kormány és lényegében "saját maga ellen szólítja harcba a sajátjait" vagy "szimplán ostobának nézik a magyar embereket" és csak egy újabb, olcsónak nem nevezhető kampányfogásról van szó.
Emlékeztetett arra, hogy 2012-ben négy levelet kaptak a magyar emberek a kormányfőtől, és ez szerinte 3 milliárd forintjába került az adófizetőknek, míg tavaly bruttó 800 millió forintért tudhatták meg az emberek azt, hogy "Magyarország jobban teljesít".
Az ellenzéki politikus arról beszélt, nem tudják, mennyi a mostani "szánalmas, pitiáner, drága kampány" költsége, de szerintük felesleges a közpénzeket erre szórni. Szerinte ugyanis azzal, amit a kormány megspórol az emberek számára a rezsidíjak csökkentésével, azt a pénzt így ki is veszi a zsebükből.
2. frissítés: A saját kétharmadával harcol a kormány?
Rezsiharcot hirdetett a Fidesz, de nem tudni ki ellen. Az elmúlt két évben több mint 4 milliárd forintot költöttek állampolgárokkal folytatott levelezgetésekre és propagandára.