Valószínűleg fogalmuk sem volt a betolakodóknak, kinek a portáján akartak portyázni, amikor megpróbáltak betörni a fagyállós gazdaként elhíresült V. Pál Gyulához (37).

Pál továbbra is megvédi tulajdonát
Két hónapja egy tolvaj az életével fizetett, amiért megdézsmálta a gazda házi borát.
Mint arról beszámoltunk, a tulajdonos megelégelte az állandó lopásokat, és fagyállót tett a pincéjében a hordóba, hogy megleckéztesse a kertjébe rendszeresen visszatérő tolvajokat. A fagyállós bor kortyolgatásába egy ember belehalt, hárman pedig kórházba kerültek, a gazember ugyanis másoknak is adott a tolvajbiztos lőréből. Azóta idegen nem merészkedett Gyula portájára, egészen szilveszterig.
– Elutaztunk az ünnepekre. Most vettem észre, hogy amíg távol voltunk, valaki megpróbálta kibontani a műhely falát hátulról, a szomszéd telek felől. Biztosan be akartak törni, hogy kirámolják az értékeket – panaszolta a férfi.
A fagyállós gazda a napokban látta meg a bontás nyomait a falon. Nyomban bejelentette a rendőrségen a betöréskísérletet, bár mint mondta, nem bízik benne, hogy előkerül az elkövető. Hiszen azokról a betörőkről sem tudni semmit, akik évek óta fosztogatták a kertjét. Egyedül az a tolvaj lepleződött le, aki ivott a fagyállós borból, haláláért Pálnak a törvény előtt kell felelnie. Az ügyben emberölés miatt indított nyomozást a rendőrség.
Az elsőre egyszerűnek tűnő eset fejtörést okozott a rendőrségnek, ezért a nyomozást márciusig meghosszabbították. Felvetődött ugyanis, hogy esetleg nem magányos tolvaj volt a betörőből lett áldozat, hanem egy helyi bűnszervezet fosztogatta nem csupán V. Pál Gyula otthonát, hanem a falu többi házát is.
A gazda most azt tervezi, hogy különféle figyelmeztető táblákkal próbálja majd távol tartani a bűnözőket otthonától.
Zoom
Két hónapja ebből a hordóból lopták el a fagyállóval kevert bort
– Harapós kutyára, méregre, rókacsapdára és más veszélyekre figyelmeztető táblákat teszek ki a kerítésemre és az udvaromban is többfelé. Remélem, ettől majd megijednek a betörők. Főleg, ha tudják, ki vagyok – ismertette legújabb védelmi terveit a fagyállós gazda.
(Blikk nyomán)
Kapcsolódó: