Összeszedte magát, és újra dolgozni kezdett az emberöléssel gyanúsított gazda, V. Pál Gyula (37), aki fagyállót rakott a saját borába, ezzel megmérgezve egy tolvajt. A kertészmérnök kertépítéssel foglalkozik, a Blikk sövénynyírás közben érte utol.
– Még többet dolgozom, mint eddig, a munka egyfajta terápia számomra. Nem hagyhatom el magam, végig kell csinálnom, ami előttem áll. A feleségem mellettem áll, a faluban pedig előre köszönnek az emberek – mondta Gyula, és még ekkor sem tette le a szerszámokat a kezéből.
Zoom
V. Pál Gyula visszatért munkájához, a kertépítéshez
A tulajdonát védő férfi akár 15 év börtönt is kaphat, ha a bíróság szándékos emberölésben találja bűnösnek. A gazda ugyanis már nem tagadja, valóban ő tett fagyállót a boroshordójába, mert valaki rendszeresen bejárt a kertjébe, és lopta a borát, előtte pedig évekig vittek mindent, ami mozdítható.
Zoom
A településen megállás nélkül cirkálnak a rendőrök, ügyelnek a halálosan megfenyegetett gazda testi épségére
– Nem akartam megölni, csak el akartam kapni a tolvajt. Azt akartam, nyoma legyen annak, hogy nálam járt. Ha például hashajtót teszek a borba, azzal biztosan nem megy orvoshoz. A fagyállómérgezésről viszont biztosan jelentést készítenek a kórházban, és akkor az is kiderül, hol ivott a borból. Két decit tettem a hordóba. Ilyen mennyiségben ez nem halálos méreg, ha orvoshoz fordul az ember. És biztos voltam benne, hogy így is tesz, olyan rosszullétet okoz ez a vegyszer – tárta fel a gazda.
Zoom
V. Pál Gyula házába osont be a bortolvaj
Azzal nem számolt, hogy Sz. Sándor (†30) nem megy orvoshoz, ráadásul továbbadja a mérgezett alkoholt, így a lebuktatási akcióval másokat is veszélybe sodor. Mint megírtuk, egy baráti társaság 2 litert ivott az ajándékba kapott meggy­borból, hárman kórházi ellátás után már jobban vannak. Az még mindig rejtély, hogy a tolvajhoz miért csak két nappal később hívott mentőt a családja, amikor már késő volt.

A tolvaj Sz. Sándor házánál fotóval emlékeznek
A faluban mindenki hallott a történtekről, de beszélni nem nagyon akarnak róla. Bárkit kérdeztünk, a tolvajokról panaszkodott, és igazat adott Gyulának, amiért megpróbálta megvédeni tulajdonát. Az utcákon egyébként minduntalan rendőrökbe lehet botlani: autóval és gyalogosan is járőröznek. Gyula ugyanis személyi védelmet kért, miután halálosan megfenyegették.
Frissítés: Az egész falut rettegésben tartó bűnbandát buktatott meg a "fagyállós" gazda
Az egész falut rettegésben tartó bűnbandát buktatott meg az a gazda, aki fagyállót tett a borba, hogy elijessze a visszajáró tolvajokat – értesült a Vasárnapi Blikk.

V. Pál Gyula megvédi azt, ami az övé
Sz. Sándor (†30) rendszeresen dézsmálta V. Pál Gyula (37) házi meggyborát, a gazda ezért akarta őt megleckéztetni. A mérgezésbe azonban belehalt a betörő. A rendőrség nyomozni kezdett, és az adatgyűjtés során bizonyosságot nyert, ami nyílt titok volt a faluban, hogy nem magányos tolvaj, hanem egy kisebb bűnszervezet fosztogatja módszeresen Vácszentlászló házait.
A rendőrség a meghalt bortolvajnál és feltételezett társainál tartott házkutatások során sok olyan tárgyat talált, amelyek az előző hónapokban tűntek el a falu tolvajjárta házaiból. A fagyállós gazda gyermekeinek játékaiból is előkerült valahonnan néhány darab, bár rejtély, ezeket miért vitték el.
Mint ahogy egyelőre azt sem tudni biztosan, a hogy halállal végződő borlopásban a társaság többi tagja is részt vett, vagy ők csak ittak a meggyborból. Mindenesetre a lap információi szerint a fagyállós ügy kapcsán a borosgazda segítségével a rendőrség azonosította a helybélieket évek óta rettegésben tartó bandát.
A falubeliek Sz. Sándor halála után is félnek a nevüket is adva nyilatkozni, de ottjártunkkor dőlt belőlük a panasz. Azt nem tudták vagy nem akarták elárulni, kik lopják szét módszeresen otthonukat - írja a lap.
Mindenesetre a halálos fagyállómérgezés óta Vác­szentlászló utcáit valósággal ellepték a rendőrök. Egy rendőrautó V. Pál Gyula, a meggybort és a tolvajt megmérgező gazda háza előtt áll, illetve az utcájában gurul fel s alá, mivel a férfit halálosan megfenyegették, és személyi védelmet kért. Ugyanakkor a falu központi terén, a postánál és a kocsmánál is gyakran látni most párosával posztoló egyenruhásokat.
(Blikk nyomán)
Előzmények: