Igen, itt a helyetek
Felfegyverkezve elkövetett rablás és közokirattal visszaélés miatt kilenc, illetve hét és fél év fegyházbüntetésre ítélt két algériai férfit, a debreceni menekülttábor volt lakóját csütörtökön a Debreceni Járásbíróság. Magyarul a mi pénzünkből etetik a két hulladékot, ahelyett, hogy például állatkerti eledellé minősítették volna át őket.
A két bűnöző 2013 májusában rabolt ki két lányt Debrecenben. S. Ahmedet 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, míg K. Mohamednek az elsőfokú ítélet szerint 9 évet kell fegyházban töltenie. Őt bűnösnek mondták ki testi sértés kísérletében is.
A bíróság által is elfogadott tényállás szerint tavaly május 20-án éjszaka egy lány ikerpár tartott hazafelé gyalog Debrecenben, a Mátyás király utcán, amikor követni kezdte őket a két "menekült". Az egyik lányt késsel megfenyegették, majd mindkettejüket lerántották a földre, megverték őket, végül egy táskával és egy mobiltelefonnal elmenekültek a helyszínről. A közelben lakó lányok a támadás után hazarohantak, és otthonról értesítették a rendőrséget.
A bíróság mindkét vádlottat 10 évre kiutasította Magyarországról, ez a büntetés a szabadulásuk után lép életbe. Azt követően pedig folytathatják, ahol abbahagyták.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek - másodfokon pedig az eddigi gyakorlat alapján majd szépen felmentik, talán még ki is tüntetik őket.
(MTI - Cívishír nyomán)
Frissítés: a Jobbik zéró toleranciát gyakorolna a menekültek kapcsán
A Debreceni Járásbíróság példás módon elítélt két, korábban a helyi menekülttáborban lakó algériai férfit, akik magyar hölgyeket vertek meg és raboltak ki. A Jobbik nem először figyelmeztet a hatalmas veszélyre: a hazánkba érkező menekültek száma a tavalyi évben hat-hétszeresére növekedett, s még inkább aggasztó, hogy a 2013-ban Magyarországra kerülő majd’ húszezer jövevény többsége a határátlépést követően eltűnik a hatóságok szeme elől, s adott esetben a fentiekhez hasonló bűncselekményeket követ el. A menekültek között ráadásul tömegesen fordulnak elő olyan közönséges bűnözők, akiket származási országukból nem politikai okokból üldöztek el, hanem azért, mert a közösség egyszerűen kivetette őket magából.
A Jobbik elképedve szemléli, hogy a kormányzat nem látszik felismerni a probléma súlyát, nem erősíti a szükséges szintre a határok védelmét, s számos olyan menekültet tűr meg Magyarországon, akiknek számlájára már itteni bűnesetek is írhatók. A menekülttáborok jó része eközben részben vagy egészében nyitott, lakóik tartását ráadásul az adófizetők állják.
Ezért a leendő Jobbik-kormány kiemelt feladatának tekinti majd a határok tisztességes védelmét, bűnöző elemeket pedig még hónapokig sem támogatna anyagi forrásokkal, miközben az őrzött táborokat jellemzően zárttá tenné. Ezt követően pedig átfogó stratégiát dolgozunk ki arra nézve, hogyan fordíthatnánk vissza a lehető legtöbb nem politikai menekültként érkezőt már akkor, amikor határainkhoz érnek, a jövőben ugyanis a tavalyi invázió folytatása, majd állandóvá válása várható - írja közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.