Bezár!
2021. január 25., hétfő, Pál napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:01 Jelzésértékű, hogy a franciaországi Rothschild-fiúval tárgyalt először Biden07:46 100 millió közelében a kínai vírus fertőzöttjeinek száma07:25 Elárverezték a Knight Rider K.I.T.T.-jét - a vacsora David Hasselhoff-fal már kevésbé volt kelendő06:56 Rekordszámú műholdat vitt magával a világűrbe egy SpaceX-rakéta22:52 Női vízilabda olimpiai selejtező: magyar siker a fináléban22:33 Trump brazil cioncimbijének is a fejét követelik22:16 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának22:09 Kapitulált a francia kártya - Heti progresszió (LXIV. rész)21:30 Ságvári és a "történelmi példaképek" - Viszontválasz Schiffer Andrásnak20:57 Szicíliában köthet ki Afrika egyik szemétszállító hajója20:33 Karanténba vonult az Airbus mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban20:03 Hollandiai fiatalok egy tesztközpont felgyújtásával tiltakoztak a kijárási tilalom ellen19:50 Korábban a britektől, most az EU-tól nem akar elszakadni Skócia: újabb függetlenségi népszavazásra készülnek19:09 Lezuhant egy focistákat szállító kisrepülőgép Brazíliában18:48 Lengyelországban foglalt az összes oltási időpont
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu ::

Most éppen egy amerikai rabbi magyarázza el Orbánnak, hogy még mindig nem nyalta elég fényesre a hitsorsosok hátsóját

Reklám

Minél előbb kezdjen el foglalkozni a magyarországi zsidó közösségek kéréseivel! – ezt követeli közleményében az egyik tekintélyes amerikai zsidó szervezet vezetője Orbán Viktortól. A szervezet szerint a kormány "nem foglalkozik a problémákkal", és az eddigi megbeszélések sem hoztak érdemi eredményt.
Közleményt adott ki az AJC amerikai zsidó szervezet a magyar kormány és a magyarországi zsidók közötti feszült viszony miatt. A szervezet vezetője azt írja, hogy a "magyar" zsidó közösségek távolmaradása a holokauszt-emlékév programjaitól "fájdalmas", azok az erőfeszítések pedig, amik "a magyar kormány történelem-újraírását" kísérik, "egyenesen traumatikusak".
Andrew Baker rabbi, az AJC vezetője szerint a Fidesz mostani viselkedése az ügyben annál is meglepőbb, mert korábban 2014-et a "holokausztról" való megemlékezés évének nyilvánította. A szervezet emlékeztet rá, hogy mik a kormány és a zsidók közötti vitás pontok, majd azt írják, hogy a magyar kormány eddig nem volt hajlandó változtatni egyiken sem, és a közös párbeszédek sem hoztak érdemi eredményeket.
Az AJC vezetője a közleményben arra buzdítja Orbán Viktort, hogy "késedelem nélkül" kezdjen el foglalkozni a "zsidó közösségek aggodalmaival".
"A holokauszt 70. évfordulója kiváló lehetőséget teremt rá, hogy a kormány nyíltan szembenézzen Magyarország múltjával és felelősségével" – írja a rabbi.
A szervezet emlékeztet arra, hogy Magyarországon él Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége (annak ellenére ugye, hogy kiirtottuk őket - a szerk.), tagjaiban pedig "félelmet ébresztett" a Jobbik négy évvel ezelőtti választási sikere és "a Fidesz felől érkező populista üzenetek".
(Origó nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready