Bezár!
2020. augusztus 7., péntek, Ajándok, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:35 Az amerikai szenátus megszavazta a TikTok tilalmát kormányzati munkatársak telefonjain és számítógépein22:24 Túszokat ejtett egy férfi Le Havre-ban - az iszlamista kötődés még kérdéses, de a pszichiátriai problémák már szerencsére ismertek22:12 Kihallgattak Cipruson egy oroszt az ammónium-nitráttal kapcsolatban21:59 Távozik posztjáról az Egyesült Államok iráni különmegbízottja21:38 Olaszországban négyszáz fölé emelkedett az egy nap alatt kiszűrt fertőzöttek száma21:01 Így neveld a négeredet20:44 Irán: az amerikai atomfegyverek most a Közel-Keletet fenyegetik20:22 Megszűnik két iskola Szekszárdon19:53 New York főügyésze keresetet nyújtott be az Országos Fegyverszövetség feloszlatására19:24 Moszkva: az összes őrizetbe vett orosznak haza kell térnie19:10 Történelmi mélypontra gyengült a török líra a dollárhoz képest18:52 Öt év alatt 36 ezer tonna embargós élelmiszert semmisítettek meg Oroszországban18:31 Huszonhárom illegális migránst fogtak el Lajosmizsén18:05 Toroczkai: ez áll az érdi és enyingi cigány bandák esete mögött (is)17:20 Sok napsütés és hőség várható a hétvégén
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu ::

Most éppen egy amerikai rabbi magyarázza el Orbánnak, hogy még mindig nem nyalta elég fényesre a hitsorsosok hátsóját

Reklám

Minél előbb kezdjen el foglalkozni a magyarországi zsidó közösségek kéréseivel! – ezt követeli közleményében az egyik tekintélyes amerikai zsidó szervezet vezetője Orbán Viktortól. A szervezet szerint a kormány "nem foglalkozik a problémákkal", és az eddigi megbeszélések sem hoztak érdemi eredményt.
Közleményt adott ki az AJC amerikai zsidó szervezet a magyar kormány és a magyarországi zsidók közötti feszült viszony miatt. A szervezet vezetője azt írja, hogy a "magyar" zsidó közösségek távolmaradása a holokauszt-emlékév programjaitól "fájdalmas", azok az erőfeszítések pedig, amik "a magyar kormány történelem-újraírását" kísérik, "egyenesen traumatikusak".
Andrew Baker rabbi, az AJC vezetője szerint a Fidesz mostani viselkedése az ügyben annál is meglepőbb, mert korábban 2014-et a "holokausztról" való megemlékezés évének nyilvánította. A szervezet emlékeztet rá, hogy mik a kormány és a zsidók közötti vitás pontok, majd azt írják, hogy a magyar kormány eddig nem volt hajlandó változtatni egyiken sem, és a közös párbeszédek sem hoztak érdemi eredményeket.
Az AJC vezetője a közleményben arra buzdítja Orbán Viktort, hogy "késedelem nélkül" kezdjen el foglalkozni a "zsidó közösségek aggodalmaival".
"A holokauszt 70. évfordulója kiváló lehetőséget teremt rá, hogy a kormány nyíltan szembenézzen Magyarország múltjával és felelősségével" – írja a rabbi.
A szervezet emlékeztet arra, hogy Magyarországon él Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége (annak ellenére ugye, hogy kiirtottuk őket - a szerk.), tagjaiban pedig "félelmet ébresztett" a Jobbik négy évvel ezelőtti választási sikere és "a Fidesz felől érkező populista üzenetek".
(Origó nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready