A Valeurs Actuelles című francia "konzeratív-liberális" hetilapnak a ma még a franciaországi standokon lévő számában pozitív portrét rajzol Orbán Viktorról a hetilap két munkatársa, Arnaud Folch és Louis de Raguenel, akiket a miniszterelnök a házában fogadott. Két teljes oldal terjedelmű cikkükben azt írják, hogy, miközben Orbán Európa szinte kiközösített kormányfője, az általa elért gazdasági eredmények magukért beszélnek.
Zoom
Konkrét példákkal mutatják be, hogy Orbánt milyen méltatlanul támadják a legképtelenebb vádakkal (megöli a szabadságot, neofasiszta stb.), sőt hasonlítják még Hitlerhez is.
Majd ez a mondat következik: "Elfelejtve mellékesen a református Orbán apjának zsidó származását és azt, hogy feloszlatta a Magyar Gárdát, amely a nyíltan idegengyűlölő, de a választók egyötödét magához vonzó Jobbik párthoz közelálló szélsőjobboldali félkatonai szervezet."
Zoom
(A lap - melynek példányszáma 2013-ban 98 675 volt - eredeti, francia nyelvű cikke itt található, képernyőkép róla az utókor számára itt érhető el.)
Így már értjük a Ráhel nevet, a diplomátlan zsidó Habony Árpád Raszputyin szerepét, az országon élősködő Vitézy família sérthetetlenségét, a kormányzati zsidók sorát (a Leumi bankos Németh Lászlónét, Fónagy Jánost, a csak a ballib kulturális figuráknak kedvező Halász Jánost), a Simicska által otthagyott pénzek átpasszolását Fellegi Tamásnak, a Wallisnak (stadionépítés) és társainak. És persze a visszataszító arcok világcsúcsát verő, "túlélő-leszármazott" Hegedűs Zsuzsa haszontalansági főtanácsadónak a szerepét.
És azt is teljesen megértjük, hogy az MTI elfelejtette ezt a cikket szemlézni. Ha egy munkatársunk nem jár éppen most Franciaországban, a hazai közélet nem értesül arról, amit Orbán Viktor a két francia újságírónak az orrára kötött.
(Kuruc.info)