Szebb Jövőért pécsi vezetőjének beszámolója:
Június 3-án egészségügyi sétát tettünk Pécs Meszes városrészében 5 fővel.
Ez a városrész Pécs egyik cigányok által sűrűn lakott része. A séta elején két részre váltunk, és így kezdtük meg közérzetjavító sétánkat. Ez a rész vegyes építészetileg, mivel van családi házas része és volt bányász lakótelepes része Pécs városának. Azért választottuk aznapi sétánk helyszínéül ezt a városrészt, mivel több helyi lakos szerette volna már régebb óta, hogy találkozzanak ott velünk.

"Egészségügyi séta"
Prostituáltak állnak a családi házak között a Komlói úton szokás szerint. Felhívtuk a figyelmüket, hogy amennyiben nem fejezik be a tevékenységüket, kihívjuk a rendőrséget. A helyszínt szinte azonnal elhagyták az első kérésünkre. Később a Corvin utcában sétáltunk, ami tömbházas rész, amely Pécs egyik hírhedt, "fertőzött" utcája, amelyben még élnek becsületes magyar emberek is. Először egyik 2 fős csoportunk ment végig rajta, de akkor még nem volt semmi, fél óra múlva a 3 fős csoportunk ment végig, akkor már a helyi cigány suttyók 7-8 fős csoportja beszólogatott nekünk: "ez itt Meszes, rossz helyre jöttetek, ez itt a mi területünk" és válogatott szidalmakat szórtak a békésen sétáló csoportra.
Ezután a fenyegetőzés után egyesültünk, és őt fővel végigsétáltunk ugyanezen az útszakaszon, akkor már kb. 12-14 cigány suttyó állt az utcán (18-30 év köztiek) ugyanezen ház előtt. Fenyegetően néztek minket, ahogy közeledtünk, de amint kb. tíz méteren belűre jutottunk, beszaladtak a ház kapualjába, és még az ajtót is bezárták maguk után - egy kivétellel, aki kint maradt. A többiek a kapualjból fenyegetőztek kifelé.
Mikor negyedóra múlva visszasétáltunk ezen az útvonalon az autóhoz, akkor már kb. 20-25 cigány állt kint (18-40 év köztiek), botok a kezekben és fenyegetőztek, mikor jöttünk visszafelé. De mikor közel értünk hozzájuk, a bátorságuk elillant és bemászva lakásaikba, pánikszerűen bemenekülve az ablakokon és bemenekülve a kapualjba magukra zárva az ajtót fenyegetőztek kifelé. Majd kihívták a rendőröket, akik igazoltattak minket. Velük tárgyilagosan elbeszélgetünk a meszesi állapotokról, és megígértük a rendőröknek, hogy sűrűn tiszteletünket tesszük ezen a valamikor szép környéken.
Mert sétálni jó, mert sétálni egészséges.
Varga Tamás
Szebb Jövőért Magyar Önvédelem
pécsi vezető