Augusztus 20. alkalmából az állam szakmai díjakat és kitüntetéseket is kiosztott, köztük például Takaró Mihály irodalomtörténésznek, tanárnak, aki a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át - írja "Zsidózó irodalomtanárt tüntetett ki Orbán" című cikkében a Zsindex. Az alábbiakban felsorolják, mi okot látnak ebben egy jó hisztizésre, át is adjuk nekik a szót, egyrészt mert öröm olvasni az ajvékolást, másrészt pedig mert szép és tömör alapigazságokat, valamint fölöttébb helyeslendő ötleteket sorakoztatnak fel, persze szörnyűségekként tálalva - az ő szemszögükből. Ami pedig zene füleinknek. Lássuk hát:
- Takarót onnan lehet ismerni például, hogy ő vezette a köztévén a Száműzött magyar irodalom című műsort, amiben kitagadta a magyarok közül a zsidó származású írókat, ellenben a nyilas kötődésű szerzőkkel, erről a Magyar Narancs írt bővebben 2012 májusában.
- Takaró kitüntetésével kapcsolatban egy volt kollégája is írt Facebookon. Azt írja, hogy Takaró kizárólag jobboldali szerzők oktatását javasolta, a Nyugatot pedig csak egy kis példányszámú zsidó lapocskának tartotta.
- A saját honlapja szerint 2007–2008 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészettudományi karán tanított, jelenleg az Oktatási Hivatal külsős munkatársa és a Trianoni Szemle szerkesztőségének tagja. (Ez utóbbi már múlt idő, 2012-ben volt hír a távozása, és ez szerepel a folyóirat honlapján is - a szerk.) Oktatási munkája mellett előadásokat is szokott tartani, az egyik felvételen például arról beszél a Nagy magyarok sorozat keretében Horthy Miklóssal kapcsolatban, hogy az MSZP reményei szerint végleg megbukott, mivel kozmopolita kommunizmusával anyagi és erkölcsi csődbe vitte az országot.
A kérdés már csak az, hogy a zsidó nyomásgyakorlás következtében visszakérik-e tőle is a díjat, mint tették azt Szaniszló Ferenc esetében, megalázva a kiváló tévés újságírót...
(Kuruc.info)